GÜNDEM

ADINI VERDİĞİ PAZARDA YERİ YOK

ALO TEVŞO, BELEDİYE’DEN YER İSTİYOR

ADINI VERDİĞİ PAZARDA YERİ YOK
29-04-2019 18:51
Google News

Batman’ın en eski alışveriş yeri Alo Tevşo Semt Pazarı’nda düzenleme çalışmaları devam ederken, burada yer alacak pazarcı esnafının listesi de şekillenmeye başladı.

ESNAFA YENİ DÜKKÂNLAR YAPILIYOR

 

Batman Belediyesi ve DİKA’nın ortak projesiyle Alo Tevşo Semt Pazarı’nda modernizasyon çalışmalarına başlandı. Esnaf, geçici olarak ilçe otogarına taşındı, modern bir semt pazarı için yıkım yapıldı.

KENDİ ADINI TAŞIYAN PAZARDA KENDİNE YER BULAMADI

Yıllardır Alo Tevşo Semt Pazarı’nda organik köy ürünlerinin satışını yapan esnafa yeni ve modern işyerleri yapılırken, bu semt pazarına kendi adını veren Enver Ergün mahlaslı Alo Tevşo ise sahipsiz kaldı. Alo Tevşo, 1990’lı yıllarda Batman’ın ilk çok katlı alışveriş merkezini açarak Ulu Cami çevresini ticaret merkezine dönüştürdü, bu bölge onun adıyla anılmaya başlandı. Alo Tevşo Semt Pazarı’nda yeni yapılacak dükkânlarda ise Alo Tevşo’ya yer verilmedi. Sahipsizlikten yakınan 70 yaşındaki Alo Tevşo, semt pazarının etrafında kurduğu seyyar tezgâhında halı ve perde satarak geçinmeye çalışıyor. Alo Tevşo, kendi adını taşıyan semt pazarında kendisine de yer verilmesini istiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete