GÜNDEM

ADIYAMAN, BÖLGE BASININI BULUŞTURDU

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF)’na bağlı 9 İl’in Gazeteci Cemiyetleri, Adıyaman’da buluştu.

ADIYAMAN, BÖLGE BASININI BULUŞTURDU
26-09-2021 12:33
26-09-2021 12:34
BATMAN
Google News

9 İLDEN GAZETECİLER KATILDI

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya’ının ev sahipliğinde  gerçekleşen programa, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir ve Medya İş Sendikası Genel Başkanı Sezai Ballı, GGF Başkanı Mehmet Çelik, Siirt Gazeteciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Atilla Durak, Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay ve Başkan Yardımcısı Hatice Türkan, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak ve  Gülizar Gülebak, Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt ve Kilis Basın Cemiyeti Başkanı Abdullah Alpdağ katıldı.

MESLEKİ SORUNLAR MASAYA YATIRILDI

Adıyaman’da bir araya gelen gazeteciler, mesleki sorunlarını masaya yatırdı. Federasyonun önümüzdeki süreçte izleyeceği yol haritası belirlenirken, bölge basınını kapsayan haber ajansı kurulmasına dönük hazırlıklar ele alındı. TGK Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir ve GGF Başkanı Mehmet Çelik, karşılaşılan sorunların çözümü için illerde yürütülebilecek çalışmalar hakkında bilgi aktardı.

İDARECİLER VE SİYASETÇİLER, BÖLGE GAZETECİLERİ İLE TANIŞTI

AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili  Yakup Taş, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, siyasi  parti temsilcileri ve kurum temsilcileri, Adıyaman’da toplanan Bölge Gazetecileriyle bir araya geldi. Görüşmede, yerel basının sıkıntıları ve meclise taşınması gerken talepler dile getirildi.

"ÇALIŞMALARIMIZ BÖLGEMİZE VE İLİMİZE HAYIRLI OLSUN"

Bölge Basınına ev sahipliği yapan Adıyaman Gazeteciler Cemiyet Başkanı Zeki Dişkaya “Federasyonumuzun yapacağı çalışmaların bölgemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sayın Aydın’ın Ankara’daki etkisinden konfederasyonumuzun istifade etmesi gerektiğini düşünüyorum. Sahadaki mensuplarımızın ve basın sektörümüzün sorunlarının çözümü noktasında siyasetçilerden beklentimiz olduğunu ifade edeyim" dedi.

"GİTTİĞİMİZ İLLERİN SORUNLARINI DA GÜNDEMİMİZE ALIYORUZ"

Programda konuşan GGF Başkanı Mehmet Çelik, “Bizi bu tarihi kentte buluşturan Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Zeki Dişkaya’ya teşekkür ediyorum. Adıyaman’ın çok güzel tarihi mekanlarını gezdik. Gazeteci arkadaşlarımdan, gözlemlerini kendi illerinde yazıp bu kenti tanıtmalarını istiyorum. Toplandığımız ilde mesleki sorunlarımız ve çözüm yollarını masaya yatırırken, toplandığımız ilin sorunlarına da değiniyor ve haberleştiriyoruz” dedi.

"CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANLIĞINA ULAŞAMIYORUZ"

TGK Teşkilat Başkanı Özdemir, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına ulaşamadıklarını belirtirken “Bakanlarımıza gidiyoruz, genel başkan yardımcılarına da gidiyoruz ama İletişim Başkanı’ndan randevu alıp sorunlarımızı iletmeyi başaramıyoruz. Geçmişte basından sorumlu başbakan yardımcısı oluyordu. Çözülen oluyordu, çözülmeyen oluyordu. Ama sorunların çözümü için gayret gösteriliyordu. Önümüzdeki günlerde sosyal medyayla ilgili yasa, meclisin gündemine gelecek. Bu konuda katkı sunmak istiyoruz. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonun görüşlerinin alınması gerekir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da sıkça ifade ettiği için artık gerçekleşeceğine inanıyoruz” dedi.

"YEREL BASIN SORUNLARINI MECLİSE TAŞIYACAĞIZ"

AK Parti GMDK Başkanı  Ahmet Aydın, yerel basın sorunlarını meclise taşıyacaklarını belirtirken “Ev sahipliğinden dolayı Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya’ya ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Habercilik anlamında son dönemlerde sosyal medyayla birlikte yaygınlaşan geniş ama kontrolü gittikçe zorlaşan bir ağ var. Bunun hukuki anlamda çözümü için çalışmalarımız var. Ayrıca Ankara’da kapımız sizlere her zaman açık” ifadelerini kullandı.

VALİ ÇUHADAR’A ZİYARET

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar’ı ziyaret etti. Vali Çuhadar, Bölge Gazetecilerinin Adıyaman’da toplanmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

GAZETECİLER, ADIYAMAN’I KARIŞ KARIŞ GEZDİ

Nemrut Dağında gün batımı izleyen, Cendere Köprüsü ve Perre Antik Kenti gezen gazeteciler, tarihi ve turistik yerlerde hatıra fotoğrafları çekti. Bölge Gazetecileri, gittikleri illerde Adıyaman’ı tanıtan yazılar ele alacaklarını belirtti. Adıyaman’ın Harfane Gecesi’nde yörenin türküleriyle eğlenen gazeteciler, programa ev sahipliği yapan Cemiyet Başkanı Zeki Dişkaya ve Yönetimine teşekkür etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete