TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Adıyaman'da İsrail'in Gazze'deki saldırıları protesto edildi

Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edilerek hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Adıyaman'da İsrail'in Gazze'deki saldırıları protesto edildi
13-04-2024 14:16
Google News

Gaziantep Kudüs Platformu ile Yeni Adım Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğinin çağrısıyla Şahinbey Millet Camii avlusunda toplananlar, İsrail'i kınadı.

Gazze'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılınmasının ardından açıklama yapan platform sözcüsü Feyzullah Kıyak, Gazze'deki soykırımın 6 ayı geride bıraktığını hatırlattı.

Kıyak, siyonizmin en büyük can damarı olan ekonomik gücünü kıracak boykotun bir yaşam şekline getirilerek toplumsallaştırılması gerektiğini ifade etti.

İsrail'e getirilen ihracat kısıtlamasından dolayı yetkililere teşekkür eden Kıyak, "Gazze meselesinin sadece belirli bir kesimin davası değil, ülkemizin ve tüm insanlığın ortak meselesi olduğunu tekraren hatırlayıp her ortamda bunu dile getirmeliyiz." dedi.

Programa AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Mehmet Tiryaki, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve üyeleriyle vatandaşlar katıldı.

Basın açıklamasının ardından Şehitkamil Müftüsü Feyyaz İdin, Filistinliler için dua okudu.(AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete