TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Adıyaman'da "6. Şubat Depremi Anma" programı düzenlendi

Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, depremde hayatını kaybedenlerin fotoğrafları sahneye yansıtıldı.

Adıyaman'da "6. Şubat Depremi Anma" programı düzenlendi
06-02-2024 06:42
05-02-2024 18:43
Google News

Adıyaman Valisi Osman Varol, yaptığı konuşmada, hayatlarına çok derin izler bırakan ve yaralar açan büyük afetin üzerinden bir yıl geçtiğini söyledi.

Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Varol, şöyle konuştu:

"Biz burada ne söylersek, sizin acınızı bir nebze bile dindiremeyiz. Bunu çok iyi biliyorum. Ne yaparsak yapalım kayıplarımızı geri getiremeyiz. Bu tip afetlere hazırlıklı olmak, bu tip afetlere hazırlıklı tek bir vatandaşımızın bile burnunu kanatmayacak bir organizasyon ve örgütlenme yaratmamız gerekiyor. Böyle acılar yaşanmaması için tedbir almamız lazım. Bu bölgedeki tüm vatandaşlarımız normal yaşantısına dönene kadar da bir an olsun bu acıları, bu sıkıntıları aklımızdan çıkarmayacağız. Biz büyük ve güçlü bir milletiz. Bunu da aşacağız ama hiçbir zaman kayıplarımızı, acılarımızı da unutmayacağız. Onları layıkıyla anmaya, anılarını yaşatmaya ve bundan sonrasında bu sorunlar yaşanmaması için çalışmaya devam edeceğiz."

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş de 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete