GÜNDEM

ADLİ YIL BAŞLADI

1 Eylül Adli Yılın açılışı nedeniyle Batman Barosu’nda basın açıklaması düzenlendi.

ADLİ YIL BAŞLADI
01-09-2021 15:22
BATMAN
Google News

Baro Başkanı Av. Erkan Şenses ve Baro’lu Avukatların katıldığı basın açıklamasında, yeni adli yılın açılışının daha fazla demokrasi, adalet, eşitlik ve özgürlük getirmesi temenni edildi.

“AVUKATI ETKİSİZLEŞTİREN UYGULAMALARIN KARŞISINDAYIZ”

basın açıklamasında konuşan Baro Başkanı Şenses “2021–2022 Adli yılı, Covid-19 pandemisi gölgesinde başlıyor. Adli, idari ve hukuksal alanda birçok krizi de beraberinde getiren Covid–19 pandemisi nedeniyle, yargı süreçleri uzun süre durdurulmuş, meslektaşlarımızın avukatlık faaliyetleri sınırlanmıştır. Meslektaşlarımız gerek pandemi, gerekse de işsizlik nedeniyle ekonomik krizden ciddi oranda etkilenmiş, büro giderleri, SGK primleri ve vergilerin ödenmesinde ciddi sıkıntılar yaşamışlardır. Bu süreçte bazı aylara ilişkin SGK primlerinin ödenme tarihlerinin ertelenmesi dışında maalesef iyileştirici bir düzenlemeye gidilmemiştir. Meslektaşlarımızın bir diğer problem ise avukat sayısında her geçen gün orantısız bir artış yaşanmasıdır. Meslektaşlarımıza yönelik görevlerinden ötürü yaşanan saldırılarda yargının daha sert yasal tedbirlere başvurması gerekmektedir. Batman Barosu, avukatı yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı temsil etmekten çıkarıp etkisizleştiren her anlayış ve politikanın tereddütsüz karşısında olacaktır” dedi.

KHK’LARLA HAK İHLALLERİNE YOL AÇILDI

Geçtiğimiz adli yılda Covid–19 pandemisi bahane edilerek baroların genel kurullarının engellendiğini hatırlatan Av. Şenses “Kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet hızla artarken,  İstanbul Sözleşmesi’nden Türkiye’nin çekilmesi, kabul edilemez. 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrası temel hak ve özgürlükler konusunda önemli kısıtlamalara, ağır hak ihlallerine, orantısız ve hukuki temelden yoksun idari uygulamalara yol açan onlarca KHK çıkarılmıştır. Temel hak ve özgürlükler konusunda yaşanan sorunlardan biri de birçok ilde 15 günde bir tekrarlanan ve sistematik bir biçimde yasaklamalara konu olan barışçıl toplanma özgürlüğünün kullanımı konusunda yaşanan sorunlardır” dedi.

KÜRT SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Kürt sorununun çözülmesi gerektiğini belirten Baro Başkanı Şenses “Kürt kimliği ve Kürtçe diline ilişkin saldırı haberlerine rastladığımız son dönemde her türlü ırkçı saldırılara zemin hazırlayan ve toplumsal barışı zedeleyen açıklamalardan vazgeçilmesini ve saldırılarla ilgili ivedi ve etkin bir şekilde bütün yönleriyle soruşturmaların yürütülmesini talep ediyoruz” sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete