GÜNDEM

ADRESLER FARKLI, DRAMLAR AYNI

Yardımlaşma ve dayanışma ayı olarak bilinen Ramazan’da yoksul ailelerin yaşam mücadeleleri, yürekleri burkuyor.

ADRESLER FARKLI, DRAMLAR AYNI
01-07-2015 21:10
Google News

FELÇ KALDI, MUHTAÇ DURUMA DÜŞTÜ

10 yıl önce geçirdiği bel fıtığı ameliyatı sonucu yatağa mahkûm kalan 4 çocuk babası Mehmet Şirin, hayırseverlerden uzanacak yardım elini bekliyor. Güneykent Mahallesi’nde eşi ve 4 çocuğu ile birlikte yaşayan 34 yaşındaki Mehmet Şirin, geçirdiği ameliyat sonrası yatağa mahkûm kaldığını ve 10 yıldır bu şekilde hayatını sürdürdüğünü belirtti. Doktorun yazdığı ilaçları alacak maddi gücü olmayan Şirin, parası olmadığı için nüfus cüzdanını eczaneye bıraktı. 10 yıl önce bir otelde işçi olarak çalıştığını, bel fıtığı nedeniyle bir ameliyat geçirdikten sonra yatağa mahkûm kaldığını dile getiren Şirin “Maddi durumumuz çok kötü. 4 çocuğum var, bu halimle onlara bakamıyorum. Sefalet içinde bir hayat sürdürüyoruz” dedi.

İLAÇ PARASINA KARŞILIK KİMLİĞİMİ VERDİM

Doktorun yazdığı ilaçları alabilmek için eczaneye kimliğini bıraktığını söyleyen Şirin “Evimizde yiyecek yemeğimiz yok. Buzdolabı ve oturacak kanepemiz yok. Benim hayatım böyle devam edecek, bari çocuklarım iyi bir hayat sürsün istiyorum. Hastalığımdan dolayı doktorun yazdığı ilaçları alacak param yoktu. 10 liram vardı, onu eczaneye verdim, param yetmediği için kimliğimi de eczaneye bıraktım. Şu anda kimliğim halen onlarda” ifadelerini kullandı. Yetkililere ve hayırseverlere seslenen Şirin “İlaçlarımı alamıyorum. Elektrik faturasını ödeyemiyorum. Bu mübarek Ramazan Ay’ı hatırına bize yardımcı olun” dedi.

7 NÜFUSLU AİLE, GEÇİMİNİ PLASTİK ŞİŞELERDEN SAĞLIYOR

Kısmet Mahallesi 819. sokak no 5’te ikamet eden 7 nüfuslu Oynar ailesi, geçimini plastik şişe toplayarak sağlıyor. Saim ve Buket Oynar çifti, çocuklarıyla birlikte 2 odalı evde yaşam mücadelesi veriyor. Sabahın erken saatlerinde çocuklarıyla birlikte sokaklara çıkarak pet şişe toplayan baba Saim Oynar, topladığı şişeleri eve getirerek eşi Buket Oynar ile birlikte paket haline getiriyor. Paketlenen şişeleri, plastikçilere satarak ekmek parasını kazanan Oynar ailesi, geçimini bu yolla sağlıyor. Yetkililerden uzanacak yardım elini beklediklerini söyleyen anne Buket Oynar “Kocam ve çocuklarım, sabah akşam sokaklarda gezerek plastik şişe topluyorlar. Topladıkları şişeleri el arabasına yükleyerek eve getiriyorlar. Bu şişeleri satarak çocuklarımızı doyurmaya çalışıyoruz. Evimiz kiradır, hiçbir yerden yarım almıyoruz. Eşim zaten hasta.

Borçlarımız var, ödeyemiyoruz. Ev kirasını ödeyemiyoruz. Evimizde eski bir halıdan başka bir şey yok. Valilik, çocuk parası veriyordu. 8 aydır almamışım. Her gittiğimde adınıza yardım çıkmamış diyorlar. Hayırseverler ve yetkililer sesimizi duysunlar. Bu Ramazan Ay’ında çocuklarımıza sıcak bir yemek yedirmek istiyorum” şeklinde konuştu. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete