GÜNDEM

AFAD’DAN 3 DİLDE UYARI!

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), havaların ısınması ile birlikte artan boğulma vakalarına karşı vatandaşlara üç dilde uyarı anonsları yaptı.

AFAD’DAN 3 DİLDE UYARI!
08-06-2015 21:05
Google News

Vatandaşlara serinlemek amacıyla Batman Çayı’nı kullanmamaları uyarısında bulunan Arama Kurtarma Birimi Şefi Mehmet Emin Avcı, Batman Barajı’ndan Hasankeyf’e kadar olan 70 kilometrelik alanda uyarı levhaları koyduklarını söyledi. Önceki yıllarda sadece Türkçe ve Kürtçe anons yaptıklarını belirten Avcı, bölgede artan Suriyeli sığınmacılardan dolayı bu yıl Arapça anons da yaptıklarını belirterek “Geçen sene Türkçe ve Kürtçe anonslar yapıyorduk. Bu yıl Suriyeli mülteci sayısı arttığı için Arapça anons da yapıyoruz” dedi.

BOĞULMA VAKALARI ARTIYOR

2011 yılından itibaren boğulma vakalarında artış yaşandığını vurgulayan Avcı “Batman Çayı, boğulmalara karşı ciddi tehditler oluşturuyor. 2011 yılında 8, 2012 yılında 7, 2013 yılında 18 2014 yılında da 23 kişi boğularak hayatını kaybetti. Serinlenmek amacı ile Batman Çayını lütfen kullanmayalım. Alternatif olarak havuzlarımız var, bunları tercih edelim” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete