GÜNDEM

AFRİKA’DA DEĞİL BATMAN’DA YAŞIYOR

Savaş koşulları nedeniyle ev ve yurtlarını terk ederek Batman’a sığınan Kobanêli aile, hasta çocuklarının tedavisi için hayırseverlerden destek bekliyor.

AFRİKA’DA DEĞİL BATMAN’DA YAŞIYOR
02-05-2016 21:24
Google News

Suriye’de yaşanan savaştan dolayı eşini, 2 kardeşini, annesini ve 3 çocuğunu alarak Kobanê’yi terk eden Baba Eymad Kazım, yönünü Batman’a çevirdi. 1 yıl önce sığındığı Batman’da ailesini geçindirebilmek için hamallık dahil her işi yapan Eymad Kazım, kafasında kitle bulunan ve gözleri görmeyen 2 yaşındaki oğlu Farac Ali’nin tedavisi için yetkililerden destek istiyor. Seyitler Mahallesi 3061 sokak no: 5’te ikamet eden 8 kişilik aile, yoksulluğun yanında bir de hastalık çilesi yaşıyor.

“ÇOCUĞUM, GÖZÜMÜN ÖNÜNDE ERİYOR”

Doğuştan zayıf olan ve görme problemi yaşayan 2 yaşındaki çocuğunun hastalığının Batman’da ilerleyerek fark edilecek düzeye geldiğini söyleyen Baba Eymad Kazım, Kürtçe yaptığı açıklamada “Oğlum, doğuştan hastaydı ancak 1 yıl önce yerleştiğimiz Batman’da hastalığı daha da ilerledi. Ayaklarında ciddi bir zayıflama oluştu. Afrika’da yoksulluktan dolayı zayıflayan çocuklara benzemeye başladı. Hastaneye götürdük. Kafasında kitle varmış. Gözleri de iyice karardı, artık hiç görmüyor. Hastalığının tedavisi için hastaneye gitmek istiyoruz ama ne yol masrafımızı karşılayabiliriz ne de konaklama masrafımızı. 2 odalı evimizde tek bir kilimden başka hiçbir şey yok” dedi.

“NE İŞ OLSA YAPIYORUM”

“Bir savaştan kaçtık ama burada açlıkla savaşımız başladı. Günübirlik çalışıp aileme ekmek getiriyorum. Ne iş olsa yapıyorum. Ama iş bulmak da çok zor. Annem, 2 kardeşim, eşim ve 3 çocuğumun ekmek parası için uğraşırken bir de oğlumun hastalığı bizi bitirdi. Yetkililerden ve hayırseverlerden uzatılacak yardım elini bekliyoruz. Çocuğum gözlerimin önünde eriyor. Şu anda tek isteğimiz, çocuğumun sağlığına kavuşması” ifadelerini kullandı. İhtiyaç sahibi aileye 0531 836 86 53 no’lu hattan ulaşılabileceği bildirildi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete