GÜNDEM

AĞIR TONAJLI TEHLİKE!

Batman’da tehlikeli ve patlayıcı madde taşıyan kullanan ağır tonajlı araçların şehir içi yolları kullanması, vatandaşı tedirgin ederken, trafiği de zora sokuyor.

AĞIR TONAJLI TEHLİKE!
21-08-2019 19:21
Google News

 

 

TRAFİĞİ KİLİTLİYOR, TEHLİKE OLUŞTURUYOR, YOL ZEMİNİNİ BOZUYOR
Kent içi trafikle ilgili düzenlemelerin yetersiz kaldığı Batman’da, tehlikeli ve patlayıcı madde kullanan ağır tonajlı araçlar da trafikteki önemli sorunlardan biri olarak görülüyor. Mazot, gaz gibi tehlikeli madde taşıyan ağır tonajlı araçlar, Batman Tüpraş ve Botaş’a giden İpragaz Mahallesi başta olmak üzere kent içi trafiği kilitlerken, olası kazalarda yaşanacak patlama ihtimali de vatandaşı tedirgin ediyor. Kent içi trafiğinde hareket halinde olan ağır tonajlı araçlar, yollarda da bozulmalara yol açıyor. 
BELİRLİ GÜZERGÂH VE SAATLER OLUŞTURULSUN
Yol zeminlerinde çatlamalara ve asfaltın sökülmesine neden olan bu araçlar, hareket halinde olduğu güzergâhlarda duraklarda bekleyen vatandaşın da işini güçleştiriyor. Vatandaş “Tehlikeli madde taşıyan, ağır tonajlı uzun araçlar için belirli bir güzergâh belirlensin, belirli saatler oluşturulsun. Bu güzergâh ve bu saatler dışında bu araçların trafiğe girmesine izin verilmesin” diyor. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete