HALKIN SESİ

“AHMET GÜNEŞTEKİN, KENTİMİZİN ROL MODELİ”

Dünyaca ünlü sanatçılar arasında yerini almış, hemen hemen tüm kesimler tarafından sevilip sahiplenilmiş bir isim Ahmet Güneştekin.

“AHMET GÜNEŞTEKİN, KENTİMİZİN ROL MODELİ”
21-01-2018 21:56
Google News

Eserleri “en değerliler” arasındaki yerini almış, Batman’ı Türkiye’de, Türkiye’yi ise tüm dünyada başarıyla temsil etmiş bir sanatçı.

Batman Belediyesi, kendi bünyesindeki Belediye Kültür ve Sanat Merkezine, Ahmet Güneştekin adını vereceğini duyurdu.

Karar, tüm kamuoyu tarafından takdirle karşılandı.

Anket çalışmamıza da bu konuyu taşıdık.

Sivil Toplum Kuruluşları, kurum ve kuruluşların nabzını yokladık.

Ahmet Güneştekin adının, Belediye Kültür ve Sanat merkezine verilecek olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu yönelttik.

Gelen cevaplar, verilen kararın ne denli doğru olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Ortak kararın çıktığı anket çalışmamızı keyifle okuyacağınızı umuyoruz…

AV. MEHMET BAĞADIR (İHD BATMAN ŞUBE BAŞKANI)

Belediye Kültür ve Sanat Merkezine Batmanlı sanatçı Ahmet Güneştekin’in adının verilmesini yerinde bir karar olarak değerlendirdiklerini söyleyen İHD Batman Şube Başkanı Mehmet Bağatır, “Ahmet Güneştekin, sanatsal açıdan Batman’ın değerlerinden biri. Bizler sanatçımız Ahmet Güneştekin’i sanatsal çalışmalarından ötürü değerlendiriyoruz. Fikirlerine ya da siyasi görüşlerine bakmayız. Bu açıdan bölgemizde yetişen ender sanatçılardan biri olan Ahmet Güneştekin’in adının Belediye Kültür ve Sanat Merkezine verilmesini olumlu buluyoruz. Bölgemizin daha çok sanatsal faaliyetlerle anılmasını ve bölgemizden daha çok sanatçı kimliğine sahip bireylerin çıkmasını istiyoruz. Umarım Ahmet Güneştekin isminin kültür merkezine verilmesi diğer sanatçılarımızın isimlerinin yaşatılmasına öncü olur. Bu tür gelişmelerin daha çok yaygınlaşmasını istiyoruz” dedi.

ABDULKADİR DEMİR (BATMAN TİCARET ODASI BAŞKANI)

Yeni yetişecek nesiller için sanatçı Ahmet Güneştekin’in örnek bir şahsiyet olduğunu belirten Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, “Sanatıyla Batman’ın ve dünyanın değer olarak gördüğü sanatçı Ahmet Güneştekin isminin Belediye Kültür ve Sanat Merkezine verilmesini oldukça yerinde bir adım olarak görüyoruz. Toplumların can damarlarından biri olan sanatın daha çok yaygınlaşması için bu tür adımların atılmasını daima destek veriyoruz. BATSO olarak daima sanatın ve sanatçının yanında yer aldık ve yer alamaya devam edeceğiz, kentimizin simgesi olan sanatçı Ahmet Güneştekin, sanatsal anlamda kentimizi çok iyi derecede Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmıştır. Onun adının bir kültür merkezine veriliyor olması bizleri de oldukça sevindirdi. Yetişen yeni nesil için sanatsal alanda örnek bir şahsiyet olarak gördüğümüz sanatçı Ahmet Güneştekin, bu alanda kentimizin daha çok gelişmesi için de önemli bir rol modeldir. Bu konuda Ahmet Güneştekin isminin bir an evvel Belediye Kültür ve Sanat Merkezine isim tabelasının asılmasını istiyoruz” diye konuştu.

TALAT KARA (ESNAF VE SANATKARLAR ODALAR BİRLİĞİ BAŞKANI)

Belediye Kültür ve Sanat Merkezine, Batmanlı sanatçı Ahmet Güneştekin’in adının verilecek olmasını olumlu bir karar olarak değerlendiren Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Talat Kara, “Bu kararı, kesinlikle doğru buluyorum. Olması gereken budur. Sanatçı Ahmet Güneştekin, Türkiye’de ve uluslararası alanda şehrimizin tanıtımına ciddi bir katkı sunuyor. Böylesi sanatçıların isimlerinin, kültür sanat merkezlerine verilmesini doğru buluyorum. Her ne kadar ilimize az gelse de yine hemşehrimizdir. Memleketine daha sık gelir, buradaki insanların sanatsal açlığını giderirse, minnettar kalırız. Hemşehrimiz sanatçı Ahmet Güneştekin, hak ettiği yerdedir, başarılarının devamını dilerim” dedi.

RECEP KAVUŞ (ÇEVRE GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ BAŞKANI)

Ahmet Güneştekin isminin Belediye Kültür ve Sanat Merkezine verilmesiyle kente sanatsal bir canlılık kazandırılacağını söyleyen Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, “Ahmet Güneştekin isminin kültür merkezine verilmesini, yerinde bir karar olarak görüyor ve olumlu buluyoruz. Bu kararın, işlevsel anlamda bir hareketlilik kazandıracağına inanıyorum. Kent bilinci, ancak kendi özünde yetişmiş değerlerin sahiplenilip, onurlandırılmasıyla sağlanır. Bu anlamda Kültür Merkezine Ahmet Güneştekin’in isminin verilmesi önemli bir adımdır. Batman’dan yetişmiş değerli bir sanatçı olan Ahmet Güneştekin’in eserlerine sığdırdığı Mezopotamya renkleri de bu merkezde sergilenmelidir” dedi.

NECATİ DADAK (EĞİTİM SEN BATMAN ŞUBE BAŞKANI)

Ahmet Güneştekin’in dünya çapında bir sanatçı olduğunu belirten Eğitim-Sen Batman Şube Başkanı Necati Dadak, “Tüm dünyada tanınan Ahmet Güneştekin’in adının, Batman Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezine veriliyor olmasını hem Ahmet Güneştekin hem de şehrimiz açısından değerli buluyorum. Ahmet Güneştekin’in, kendi memleketinde, kendi adını taşıyan bir merkezde, hemşehrilerine sanatsal faaliyetlerle dolu anlar yaşatmasını temenni ediyoruz. Sanata ve sanatçıya verilecek değer, toplumları ileriye taşıyacaktır. Batmanımızın yetiştirmiş olduğu önemli şahsiyetlerin isimlerinin, kendi alanları ile ilgili çalışmalarda kullanılması anlamlıdır” dedi.

SELİM TOPRAK (BATMAN KÜLTÜR VE SANAT DERNEĞİ BAŞKANI)

Sanat ve spor alanında yetişmiş sanatçıların isimlerinin daima yaşatılması gerektiğini dile getiren Batman Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Selim Toprak, “Ahmet Güneştekin’i yıllardır tanıyorum. Toplumsal duyarlılığı olan bir isim. Onun şöhretini, ismini sadece Batmanlılar değil tüm dünya biliyor ve tanıyor. Batman’da bir kültür merkezine Ahmet Güneştekin’in isminin verilmesi, yerinde ve olumlu bir karar. Sadece Ahmet Güneştekin değil, sanat ve spor alanında ismini Türkiye ve dünyaya duyuran bütün insanların adı, kendi alanlarında kurulan merkezlerde yaşatılmalı. Çünkü toplumu var eden değerlerin başında sanat ve sanatçılar gelir. Bir toplum, ne zaman sanat ve sanatçısına gereken önemi ve değeri verirse, o zaman gelişir. Biz Batmanlılar için Ahmet Güneştekin, oldukça önemli bir isim. Modern zamanda Mezopotamya bölgesinin yetiştirdiği ender sanatçılardan biridir. Öz memleketinde adının bu şekilde yaşatılması bizi memnun etti” dedi.

İHSAN ASLANLI (İL KÜLTÜR MÜDÜRÜ)

Batman’ın tanıtımı için sanatçı Ahmet Güneştekin’in önemli bir yere sahip olduğunu ve kentin rol modeli olduğunu dile getiren İl Kültür ve Turizm Müdürü İhsan Aslanlı, “Daha önceden ülkeler, kendi illerini, kendi şehirlerini tanıtırdı. Daha sonra marka şehirler, ülkeleri tanıtmaya başladı. Şehirlerin tanıtımı ise o şehirde yaşayan rol modeller sayesinde yapılıyor. Bizim açımızdan Ahmet Güneştekin, Batmanlıların nezdinde çok değerli bir rol modeldir. Batman Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezine, Ahmet Güneştekin’in ismi verileceği için Batman Belediyesine teşekkür ediyorum. Oldukça isabetli bir karar. Ben de Ahmet Güneştekin isminin Kültür Merkezinin bir salonuna verilmesi konusunda 2014 yılında bakanlık nezdinde görüşmeler yapmıştım. Kentimizin tanıtımında, rol model sanatçımız Ahmet Güneştekin’in katkıları büyüktür” dedi.

VEYSİ MERCİMEKÇİ (TÜRKİYE GENÇLİK KONSEYİ BATMAN ŞUBE BAŞKANI)

Belediye Kültür ve Sanat Merkezinin isim değişikliği sayesinde gençlerin sanata karşı daha meraklı hale geleceğini ifade eden Türkiye Gençlik Konseyi Batman Şube Başkanı Veysi Mercimekçi, “Türkiye Gençlik Konseyi olarak gençlerin sanatsal çalışmalarda yer almaları ve toplumsal gelişmeler karşısında daha donanımlı birer bireyler olmaları konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Batmanlı gençlerin yakından tanıdığı ve sevdiği sanatçı Ahmet Güneştekin adının Belediye Kültür ve Sanat Merkezine verilmesini bir Batmanlı olarak isabetli bir karar olarak değerlendiriyorum. Batman’ın simgesi haline gelen değerlerin onurlandırılması açısından bu tür gelişmelerin yaygınlaşmasını arzuluyoruz. Böyle bir projeye imza atan Belediye Başkan Vekili Sayın Ertuğ Şevket Aksoy’a teşekkür ediyoruz. Ayrıca gençlerimize rol model olan sanatçı Ahmet Güneştekin’in sanat anlamında açtığı yolu gençlerimize de ışık kaynağı olarak görüyor ve isim değişikliği kararını veren Belediyeyi de tebrik ediyorum” diye konuştu.

ORHAN DOYAN (SANATÇI)

Sanatçı Ahmet Güneştekin’in dünya tarafından kabul görüldüğünü dile getirin İlahi Sanatçısı Orhan Doyan, “Batman Belediyesinin Kültür ve Sanat Merkezine sanatçı Ahmet Güneştekin’in adının verileceği duyumunu aldık. Bu duyumu olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyorum. Ahmet Güneştekin bizim değerimizdir ve Kültür ve Sanat Merkezinin adına sanatçımızın adının verilecek olması bizler için bir kazançtır. Ahmet Beyin değerini biliyoruz ve elbette bilmeye de devam edeceğiz. Batman’ın bu tür gelişmelerle anılması oldukça güzel bir şeydir. Şehrimizin adının bu güzel projelerle anılmasını sağlayan Belediye Başkan Vekili Sayın Ertuğ Şevket Aksoy’a teşekkür ediyoruz. Kaliteyi anlatmanın bence pek bir anlamı yoktur ama şunu şöyle kısa ve öz bir şekilde anlatayım; kendini hem Batman’da hem de dünyada kanıtlamış bir sanatçımızdır. Bu da bizler için bir şereftir, onurdur, gururdur. Ahmet Beyi buradan sizler aracılığı ile tebrik ederim. ” diye konuştu.

KEMAL ASLAN(ÖĞRENCİ)

Batmanlıların sanatçı Ahmet Güneştekin ile gurur duyduğunu belirten Üniversite Öğrencisi Kemal Aslan, “bizim bölgemizde sanat alanında öncü isimler daima var oldu. Mezopotamya bölgesinin bu yüzyılda yetiştirdiği ender sanatçılardan biri de Ahmet Güneştekin olarak görüyoruz. Batmanın değerlerinden biri olan sanatçımızın isminin bir sanat merkezine verilmesi kadar doğru bir şey yoktur. Olması gereken de buydu. Bu konuda geç bile kalındığını düşünüyorum. İşte sanat merkezine sanatçı Güneştekin adının verilmesiyle bu sorunun artık ortadan kalkacağına inanıyorum. Batmanımızın kültür sanatla anılmasını ve bu güzel projenin hayatageçirilmesini sağlayan başta Belediye Başkan Vekili Sayın Ertuğ Şevket Aksoy’a ve tüm yöneticilerimize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete