GÜNDEM

Ahmet Güneştekin, Palazzo Gradenigo'yu satın aldı

Sanatçı Ahmet Güneştekin, Venedik’te asırlar boyu zamana tanıklık eden ve göz alıcı mimarisiyle göreni hayran bırakan 16’ncı yüzyıla ait görkemli yapı Palazzo Gradenigo’yu satın aldı. Venedik Bienali’nin başlıca sergi alanlarından da biri olan yapı, Güneştekin Art Refinery olarak sanata değer katacak.

Ahmet Güneştekin, Palazzo Gradenigo'yu satın aldı
27-09-2023 17:47
27-09-2023 17:48
BATMAN
Google News

 GÜNEŞTEKİN ART REFİNERY OLARAK HİZMET VERECEK

Hafıza Odası, Gavur Mahallesi, Yedigören’in Alfabesi ve Mitoslar Evreni gibi son sergileriyle sanat dünyasında adından söz ettiren usta sanatçı Ahmet Güneştekin, Venedik’te asırlar boyu zamana tanıklık eden ve göz alıcı mimarisiyle göreni hayran bırakan 16’ncı yüzyıla ait görkemli yapı Palazzo Gradenigo’yu satın aldı. Kanalları, dar sokakları, saklı bahçeleri, mimarisi ve tarihiyle her zaman ilgi odağı olan şehrin en önemli yapılarından olan, asırlar boyu tarihe tanıklık eden bu görkemli tasarım bina artık Güneştekin Art Refinery olarak hizmet verecek. Güneştekin Art Refinery’deki çalışmalarını hayata geçirmeye hazırlanan sanatçı Güneştekin “Venedik’in en tarihi ve simge binalarından Palazzo Gradenigo’da gerçekleştireceğimiz işler adına şimdiden heyecanlıyım. Bu tarihi ve zarif mekanın sanat dünyamıza ufuk açacağını umuyorum. Türkiye adına sesimizi sanatla duyurmak adına ve Güneştekin Vakfı’nın desteklediği genç sanatçılarımıza sergi ve tanıtım imkanı sağlayacak olması çok güzel bir adım” dedi.

VENEDİK MİMARİSİNİN TİPİK ÖZELLİKLERİNİ TAŞIYOR

Göz alıcı mimarisiyle her göreni hayran bırakan Palazzo Gradenigo, Santa Groce bölgesinde yer alıyor. Yüksek camlı, aristokrat tarzda inşa edilmiş bir yapı olan Palazzo, Venedik tersanesi, Santi Giovanni e Paolo Kilisesi, St. Zacaria Kilisesi, Castello Bahçeleri ve Venedik Bienali mekanları gibi mimari, sanatsal ve turistik alanlarla aynı bölgede. Altı katlı olan Palazzo’nun her katındaki büyük salonlar Giovanni Carlo Bevilacqua ve David Rossi gibi 18. yüzyıl ressamlarına ait değerli fresk süslemeleriyle Venedik mimarisinin tipik özelliklerini taşıyor. (Gülsüm Erdem)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
8 Mayıs 2024 e-gazete