GÜNDEM

AHMET GÜNEŞTEKİN'İN ESERLERİ PİCASSO'NUN SALONUNDA

Uluslararası Sanatçı Ahmet Güneştekin’in Viyana’daki ilk kişisel sergisi, daha önce Van Gogh ve Picasso gibi ünlü ressamların eserlerine ev sahipliği yapan Bank Austria Kunstforum’da 3 Ağustos’ta açılacak.

AHMET GÜNEŞTEKİN'İN ESERLERİ PİCASSO'NUN SALONUNDA
21-04-2019 16:14
Google News

Serginin merkezinde Güneştekin’in yaşadığı coğrafyanın belleğine yerleşmiş yıkımları ve yüzleşmesini yaşamamış bir yakın geçmişi ortaya koyduğu Yoktunuz adlı enstalasyonu yer alacak. Ayrıca sanatçının, renklerin yerleşimi, üç boyutlu iz düşümler, optik bileşenlerin kullanımı, görüntünün çakıştırılması ve katmanlı kurgunun ortaya çıkışını anlatan işleri de sergilenecek. Sanatçının sergideki işleri, mitosların ve modern algılama biçimlerinin bir sentez içinde olduğunun fark edilmesini sağlamaya yönelik.

DÜNYACA KABUL EDİLMİŞ BİR SANAT MÜZESİ

Sergi DAAX Corporation’ın desteğiyle ve Berlin’de bulunan Galeri Michael Schultz işbirliğiyle gerçekleşiyor. Londra Kraliyet Akademisi dâhil olmak üzere Stedelijk Müzesi ve Guggenheim Müzesi gibi önde gelen sanat kurumlarının sergi ortağı olan Bank Austria Kunstforum ise Avusturya’nın uluslararası düzeyde tanınmış ve kabul edilmiş sanat müzelerinden. Çağdaş sanatta yeni akımların oluşmasında belirleyici bir rol üstlenen müze, bugüne kadar klasik, modern ve avangart sanatın öncülerinin uluslararası sergilerine ev sahipliği yaptı. Kuruluşundan itibaren Schiele, Kokoschka, Turner, Van Gogh, Cézanne, Picasso, Miró, Malevich, Schwitters, Kandinsky, Lempicka, Chagall ve Lichtenstein’ın da aralarında bulunduğu pek çok ismin eserlerini sergileyen Bank Austria Kunstforum, 2000 yılından itibaren çağdaş sanatçıların işlerine ev sahipliği yapmaya başladı.

SANATÇININ ESERLERİ BAKÜ, MOSKOVA VE TİFLİS’TE SERGİLENECEK

Ahmet Güneştekin’in Bank Austria Kunstforum’da sergilenecek farklı disiplinlerdeki işlerinin bir bölümü önümüzdeki dönemde Bakü, Moskova ve Tiflis’te açılacak kişisel sergilerinde de yer alacak. Sanatçının işleri 26 Eylül’de Bakü’de Haydar Aliyev Merkezi’nde, 2020’de Moskova Çağdaş Sanat Müzesi’nde ve Tiflis’te Zurab Tsereteli Modern Sanat Müzesi’nde izleyiciyle buluşacak. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete