GÜNDEM

AHŞAP, ONUN ELLERİNDE ŞEKİLLENİYOR

34 yaşındaki Murat Özdamar, el sanatları alanında yaptığı eserlerle dikkatleri topluyor.

AHŞAP, ONUN ELLERİNDE ŞEKİLLENİYOR
24-10-2016 20:53
Google News

6 sene önce hobi olarak başladığı ahşap oyma sanatında iyi yerlere gelen Özdamar, sergi ve ödül yarışmalarının yolunu gözlüyor. 

EVDE AHŞAP BOYARKEN, ATÖLYE AÇMAYA KARAR VERDİM

Boş zamanlarını değerlendirmek için başladığı ahşap oyma sanatında, sipariş alma noktasına geldiğini söyleyen Özdamar “Özel bir sektörde çalışırken, boş zamanlarımı el sanatları ile uğraşarak geçirmeye başladım. Ahşap oyma sanatına yaklaşık 5-6 sene önce evde hobi olarak başladım. Belli bir süre sonra bu sanatı evde sürdürmek zor oldu, kendime küçük bir atölye açtım. Günler geçtikçe bu işe insanların ilgisi artmaya başladı ve sipariş almaya başladım” dedi.

SERGİ VE YARIŞMALARDA ÖDÜLLER ALDIM

Kültür ve sanata dayalı sergi ve yarışmalara da katılmaya başladığını açıklayan Özdamar “Zaman zaman sergilere katılıyorum. Sergide, eserlerimi takdim etme şansını buluyorum. Sergilerin yanı sıra el sanatları yarışmalarına da katıldım. Yarışmalarda dereceye girerek belge ve ödüller aldım. Asıl amacım, ticaretten ziyade, insanlara, boş zamanlarını sanatla uğraşarak gerdirebilecekleri mesajını vermektir. Bilindiği gibi günümüzde boş zamanlarını kahve köşelerinde geçirenler var. Bu insanları sanat ve kültürel faaliyetlerine kazandırmak lazım. Bence her insan yeteneklidir, önemli olan bu yeteneği bir şekilde dışarı çıkarmaktır. Ben, sanat uğraşını severek, büyük bir zevk ve sabırla yapıyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?