HASANKEYF

AİHM’İN HASANKEYF KARARI, TEPKİ TOPLUYOR

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Hasankeyf'in korunmasına ilişkin davayı reddetti.

AİHM’İN HASANKEYF KARARI, TEPKİ TOPLUYOR
25-02-2019 16:07
Google News

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, duruma tepki gösterdi.

AİHM, ADALET GÖZETMEDİ

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Hasan Argünağa “Bu sonucu beklemiyorduk. AİHM, adil olmayan bir karar alıp kendi norm ve değerleriyle çelişmiştir. Dünyaya mal olmuş bir kültürel mirasın özen ve hassasiyetle gözetilmesi gerekirdi. Söyleyebileceğimiz tek şey AİHM adaleti gözetmemiştir!” dedi.

KAPADOKYA’DAKİ İNŞAAT DURDURULUYOR,

HASANKEYF’İ YOK EDECEK BARAJIN YAPIMI İSE DEVAM EDİYOR

Dernek Başkanı Recep Kavuş ise “Bu konu, AİHM’e gitmeden çözülmüş olması gerekiyordu. AİHM’e gitmeden kendi iç hukukumuzdaki çelişkilere bakmamız gerekir. Kapadokya’da bir otelin inşaatı kamuoyu oluşturularak iptal edilebiliyor da Hasankeyf’in neden edilmiyor? Burası uygarlık değil mi? Henüz kazıları bitmemiş, keşifler tamamlanmamış medeniyetlere beşiklik etmiş bir alandan bahsediyoruz. Bu mücadelede Zeynep Ahunbay’ı anmadan geçemiyorum. UNESCO’ya, arkeolojiye muazzam katkıları olan bir profesör bile ümitsizliğe düşüyorsa şapkayı önümüze koyup düşünmemiz lazım. Ben hala Hasankeyf sular altında kalmamışken yapılacak bir şeyler olduğuna inanıyorum. Hasankeyf’i yaşatmamız lazım. Herkesi aklıselim davranmaya davet ediyorum.”

Batman Doğal Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emin Bulut da kararın sürpriz olmadığını ancak üzüntü ile karşıladıklarını belirtti. (Umut Ayaz)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete