GÜNDEM

AİLE BAKANINA SORU ÖNERGESİ VERDİ

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Kaya tarafından cevaplanması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.

AİLE BAKANINA SORU ÖNERGESİ VERDİ
31-01-2017 20:04
Google News

Acar Başaran, soru önergesinde “Mersin’de yaşayan Şenay S. isimli yurttaş, 5 yaşındaki kızı A.S’nin kayınbabası M.S tarafından defalarca taciz edildiğini iddia etmiştir. Kayınbabası hakkında suç duyurusunda bulunmak isteyen Şenay S. eşinin kendisini aksi yönde ikna etmeye çalıştığını, şiddet uyguladığını ve evden kovmak ile tehdit ettiğini basına verdiği demeçlerde belirtmiştir.

Eşinin gösterdiği tavır nedeniyle, Şenay S. 3 çocuğunu da alarak evden ayrıldığını ifade etmiştir. Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi’nde görevli olan avukat Şerife Arıcı Yıldız da baro olarak söz konusu davaya müdahil olduklarını belirtmiştir.

Bakanlığınız söz konusu davayı takip etmekte midir? Konuya dair çalışmalarınız bulunmakta mıdır? Şenay S. ve 3 çocuğunun koruma altına alınmasına dair çalışmalarınız bulunmakta mıdır? Bakanlık olarak söz konusu davaya müdahil olacak mısınız?” ifadelerine yer verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete