SİYASET

AK Parti Adayı, projelerini açıkladı; Sosyal konut ve uydu kent projelerini uygulayacağız

AK Parti Batman Belediye Başkan Adayı Adil Sebati Ceylan, Hatice Nasıroğlu Konferans Salonu'nda Geleceğin Batman'ı, Batman'ın geleceğini inşa etmek için el ele sloganıyla düzenlenen proje tanıtım toplantısında Batman'a dair projelerini açıkladı.

AK Parti Adayı, projelerini açıkladı; Sosyal konut ve uydu kent projelerini uygulayacağız
07-03-2024 17:01
07-03-2024 17:04
BATMAN
Google News

"HER MAHALLEYE KREŞ"

Çalışma hayatına atılan kadınlara kreş sözü veren Ceylan "Bacılarımız çalışıp aile bütçesine katkı sağlamak istiyorlar ama çocuklarını bırakacakları bir yer yok. Kadınların çocuklarını güvenle bırakabilmeleri için her mahalleye bir kreş yapacağız" dedi. 

"HER MAHALLEYE KURS VE ETÜD MERKEZİ KAZANDIRACAĞIZ"

Ders çalışmak isteyen öğrencilerin umudu olacaklarının altını çizen Ceylan  "Saha gezilerimizde karşılaştığımız bir sorun da okul çağındaki çocuklarımız çalışmak için merkezi kütüphanelere gelemiyorlar. Bu güzel yavrularımız için evlerine yakın mesafede, çayını kekini, çorbasını ikram edeceğimiz etüd ve kurs merkezleri açacağız. Başlarında işinin uzmanı bir eğitimci bulunduracağız. Hedefimiz her mahalleye bir etüd ve kurs merkezi" dedi. 

"EVLİLİĞE ADIM ATACAKLARA 100 BİN LİRA ÇEYİZ VE DÜĞÜN DESTEĞİ"

İhtiyaç sahibi çiftlere 100 bin liralık evlilik  ve Çeyiz desteği sağlayacaklarını kaydeden Ceylan "Genç kardeşlerimiz yeni bir hayat kurmak için korku duymasın. Evlilikte keramet vardır. Allah bereketi ile ödüllendirir. Biz de bunu teşvik etmek için Evliliğe adım atacak olan ihtiyaç sahiplerine 100.000 tl çeyiz desteği ve ücretsiz nikah salonu desteği ile kardeşlerimize hayatın başlangıcında destek olacağız" dedi.

"ÖĞRENCİLERE AYLIK 1300 LİRA BURS VE ULAŞIM DESTEĞİ"

İhtiyaç sahibi üniversite öğrencilere öğretim sezonu sonuna kadar 1.300 tl aylık burs vereceklerinin müjdesini duyuran Ceylan "Belediyemizin askıda yemek projesiyle öğrencilerimize öğle yemeğini veriyordu, şimdi yurtlarda kalan öğrencilerimize bir güzellik yapacağız akşam yemek ücretini de Gençlik ve spor müdürlüğüyle görüşüp biz üstleneceğiz. Ayrıca öğrencilerimize özel ulaşım kartı vereceğiz, ücretsiz ulaşım hizmeti sunacağız" dedi.

"DEMİRYOLU HATTINI HAFİF RAYLI SİSTEME DÖNÜŞTECEĞİZ"

Ceylan "Şehrimizi boydan boya kat eden demiryolu hattının deplasesi ile mevcut demiryolu hattı hafif raylı trene dönüştürülerek havaalanı bağlantısı sağlanacaktır. Aynı zamanda belediye ring yollarının içinde hafif raylı sistem tasarlanarak bu hafif raylı sistemler arası geçişi sağlayacak aktarma istasyonları kurulacaktır. Kullanım kolaylığı sağlamak için merkez durakların yanına otoparklar inşa edeceğiz. Hedefimiz şehir içi trafiğin %50 sini hafif raylı tren ile yapmaktır. Bu proje yıllardır gündemde beklemede ama bir türlü gerçekleşmiyor. Bu projenin gerçekleşmesi ile ilgili iktisadi bir sebep inşa ediyoruz. Deplase edilecek hat gıda ihtisas organize, raman organize ve örmegöze organize sanayiye hizmet vererek kurtalan hattı ile birleşecektir. Uzun vadede marjinal fayda sağladığı için bu finansal olarak kabul edilebilir hale gelecektir” dedi.

"YENİ KENT MEYDANLARI OLUŞTURACAĞIZ"

Ceylan, "Şehir merkezi ve mahallerde de kentimizin nefes almasını sağlayacak meydan ve sokak düzenlemeleri yapacağız. Park ve bahçelerimizi 24 saat kaplı devre kamera sistemleri ile izleyeceğiz. Herhangi bir olumsuzlukta zabıta ve kolluk kuvvetlerinin duruma müdahale etmesini sağlayacağız. Park ve bahçelerimizi güvenli hale getireceğiz. Kadınlar ve çocuklarımız bu parklarda güvenle dolaşabilecekler” dedi.

“GELECEĞİN BATMAN'INI İNŞA EDECEĞİZ”

Batman’ı daha sağlam bir zemine taşımanın elzem olduğunu dile getiren Ceylan, "Biz buraya sanayimizi kurduk. Üniversitemizi kurduk. İnşallah Batman’ı bir köprü ile Savur – Mardin'e bağlayacağız. Bu hem bize ihracat kapılarına ve ipek yoluna çıkışımızı sağlayacak. Bu bize yeni bir vizyon kazandıracak. Bunu yaparken şehri uygun bir büyüme projeksiyonu ile planlayacağız. Batman da alt ve orta gelir gurubu vatandaşlarımızın konut ihtiyacını karşılamak için çözüm üreteceğiz” dedi.

“5000 ADET SOSYAL KONUT İNŞA EDECEZ”

Ceylan, " 1 Etap olarak 5000 adet sosyal konutu ivedilikle inşaa edeceğiz, bu sosyal konutları ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza vereceğiz. Bunun bir kısmı yarısı bizden yarısı sizden bir kısmı ise uzun vadeli düşük faizli kredilerle vatandaşlarımızın ödemesini kolaylaştıracak şekilde vereceğiz. Bu yeterli mi hayır. Batman gelişecek. Nüfus ve ihtiyaçlar artacak. Batman Büyükşehir olma vizyonunda 1.000.000 kişinin yaşayacağı yeni bir şehir olacak. Gelecek 50 yılda şehrin gelişim aksının önünün kapanmayacağı bir planlama yapacağız” dedi.

"20 BİN KONUT İLE UYDU KENT İNŞA EDECEĞİZ"

 Ceylan, “2. Etap olarak 20.000 konut ile uydu kentin 1. adımını atacağız.Batmanın ihtiyaçlarına göre bu alanları etap etap halkımızın hizmetine sunacağız. Bunu yapar mıyız ? Evet biz söyledik mi yaparız. Şu müjdeyi de vermek istiyorum yapılacak bu konutlardan 500 adedi ihtiyaç sahibi genç çiftlerimize bedelsiz verilecektir” dedi. (AK Parti Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete