SİYASET

AK PARTİ’DE 15 ADAYLI TEMAYÜL…

AK Parti Batman İl Teşkilatı, İl Başkanlığı için temayül yoklaması gerçekleştirdi. Parti üyeleri, 15 kişiden oluşan aday listesi için sandık başına giderek, oy kullandı.

AK PARTİ’DE 15 ADAYLI TEMAYÜL…
28-09-2017 20:46
Google News

KULİSLER DEVAM EDİYOR

Genel Merkez’in, teşkilatlarda yenilenmeye gidileceğini açıklamasından sonra İl Başkanı Diyaettin Uçar, istifa dilekçesini Genel Merkez’e verdi. Uçar’ın istifası ile birlikte gözler, İl Başkanlığına çevrildi. AK Parti Batman İl Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı yönünde kulisler yapılırken, genel merkez talimatları doğrultusunda temayül yoklaması gerçekleştirildi.

15 KİŞİLİK LİSTE OLUŞTU

Temayül yoklaması için il binasında sandıklar kuruldu. 250 partili, İl Başkanı Adaylarından oluşan 15 kişilik liste için sandık başına giderek oy kullandı.

LİSTEDE ŞU İSİMLER VAR:

Temayül yoklamasında oylamaya sunulan 15 kişilik listede şu isimler yer aldı: Burhanettin Ceylan, Sabahattin Tural, Abdulbaki Polat, Abdulhakim Şengül, Abdulmutalip Bademci, Av. Cenk Tarhan, Av. Kenan Özoğul, Emrullah Bardakçı, Enver Şimşek, Hüseyin Çekan, Kadri Yaman, Murat Güneştekin, Mustafa Demir, Sait Sayar, Ziya Gülhak Yamaç.

SÜREÇ, ŞÖYLE İŞLEYECEK;

Temayül yoklamasında en fazla oyu alan 3 İl Başkanı Adayı, mülakat için Genel Merkez’e çağrılacak. Mülakat sonuçları, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. İl Başkanlığı seçimine son noktayı Erdoğan koyacak. Erdoğan’ın onay verdiği isim, Batman AK Parti İl Başkanlığı koltuğuna oturacak. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete