SİYASET

AK PARTİ’DE ADAYLAR BELİRLENİYOR

7 Haziran’da gerçekleşen Genel Seçimlerde istediği oy potansiyelini yakalayamayan AK Parti, 1 Kasım’da yapılacak olan erken seçim için kolları sıvadı.

AK PARTİ’DE ADAYLAR BELİRLENİYOR
15-09-2015 20:20
Google News

Doğu ve Güneydoğu’da kaybettiği oyları geri alabilmek için aday listelerini büyük titizlikle hazırlan AK Parti’de sevilen isimler ve kanaat önderlerinin öne çıkıyor.

EMİN EKMEN İSMİ GÜNDEMDE

MKYK listesini yenileyen AK Parti, yeniden tek başına iktidar vizesi alabilmek için bu kez de milletvekili listelerinde değişikliğe gidecek. Partinin aday listelerinde stratejik değişiklikler olacak. Özellikle Doğu ve Güneydoğu listelerinde Kürt oylarına mesaj verebilecek isimler monte edilecek. Diyarbakır’da Galip Ensarioğlu, Abdurrahman Kurt, Mehdi Eker gibi isimlerle yola çıkması beklenen AK Parti’nin Batman listesinde ise milletvekili adaylık başvurusu yapmamasına rağmen Eski Milletvekili ve Akil İnsanlar Heyeti Üyesi Emin Ekmen’in ismi ön plana çıkıyor.

ÖNEMLİ İSİMLER DÖNÜYOR

Üç dönem kuralının parti kongrede esnetilmesinin ardından 7 Haziran'daki seçimlerde listelerde yer alamayan tecrübeli isimler aday yapılacak. Bekir Bozdağ'dan Binali Yıldırım'a, Faruk Çelik'ten Mevlüt Çavuşoğlu'na, Nurettin Canikli'den Cemil Çiçek'e, Recep Akdağ'dan Bülent Gedikli'ye, Ömer Çelik'ten Hayati Yazıcı'ya kadar isimlerin listeye konulması bekleniyor. Aynı şekilde, 7 Haziran sonrası üçüncü dönemine giren Cevdet Yılmaz'dan Mehmet Müezzinoğlu'na, İdris Güllüce'den Veysel Eroğlu'na kadar partinin etkili isimleri listelerde olacak. Bu kapsamda, üç dönem kuralından muaf olacak 50 civarında ismin listelere girmesi bekleniyor.

DOĞU’YA ÖZEL HASSASİYET

Çalışmalar kapsamında Doğu ve Güneydoğu'daki listeler tek tek güncelleniyor. Sadece 1 milletvekilinin çıkarıldığı Diyarbakır'da Mehdi Eker, Galip Ensarioğlu, Abdurrahman Kurt,  Haşim Haşimi, Batman’dan Emin Ekmen’in isiminin listede yer alması bekleniyor. 7 Haziran seçimlerinin çok kapsamlı analizini yapan parti yönetimi, özellikle küçük oy farklarıyla milletvekilliğinin kaybedildiği illerle birlikte, daha önceki seçimlere göre oyların azaldığı yerlerde stratejik değişiklikler yapacak. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete