GÜNDEM

AK PARTİ’DE TEMAYÜL 1 MART’TA

Aday belirleme sürecinde temayül yoklamasını baz alan AK Parti’de aday adayları arasındaki rekabet gün geçtikçe kızışıyor.

AK PARTİ’DE TEMAYÜL 1 MART’TA
26-02-2015 19:49
Google News

 

10 Şubat’ta aday adaylık başvurularının tamamlanmasıyla birlikte AK Parti’de temayül yoklaması için nefesler tutuldu. AK Parti Genel Merkezi, aday adayları için kamuoyu araştırması yaparken, adaylar da temayül yoklamasında oy toplayabilmek için kıyasıya bir mücadele içine girdi.

1 MART’TA SANDIĞA GİDİLECEK

AK Parti’de işleyen sisteme göre Batman teşkilatından 51 kişi 1 Mart Pazar günü sandığa gidecek. Eski ve şimdiki milletvekilleri ve eski il başkanı temayül yoklamasında yer almayacak.

ANKARA’DA 3 AŞAMALI BİR SÜREÇ İŞLEYECEK

Alt Komisyon, aday adayları için 6–15 Mart tarihleri arasında mülakat çalışması yapacak.

Alt komisyon 12 kişilik adayı belirledikten sonra Ara Komisyona bu isimleri 16 Mart tarihinde bildirecek.

Ara Komisyon, temayül yoklaması ve mülakat sürecinde belirlenen isimlerin potansiyelini anlamak ve adaylığa uygunluğunu saptamak amacıyla anket ve saha çalışmaları yapacak. Ara komisyon 22 Mart tarihine kadar 12 kişilik ismi 8’e düşürecek ve 8 kişilik adayın ismini üst komisyona bildirecek.

Üçüncü aşama yani Üst Kurul’da ise AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı ve AK Parti’nin üst düzey yöneticilerinin oluşturduğu üst komisyon, süreç boyunca toplanan verileri değerlendirecek. AK Parti’den 4 adayın ismi 7 Nisan tarihine kadar Yüksek Seçim Kuruluna bildirilecek.

AYNI AŞİRETTEN BAŞVURANLAR KAYBETTİ!

AK Parti Genel Merkezi, yaklaşan genel seçimler nedeniyle adaylık kriterlerini netleştirdi.

Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK)’nin bağlayıcı kararına göre aynı aşirete mensup, aynı soy ismi taşıyanlar ve kardeşler ile milletvekili ve belediye başkanları ile direk olarak kan bağı bulunanlar, adaylık başvurusunda bulunsa dahi temayül yoklamasına katılamayacak. Ayrıca alınan karara göre 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi AK Parti’ye karşı çalışanlar, AK Parti’den aday olup seçimi kaybedenler, kısacası AK Parti’ye ihanet edenler ön elemede elenecek ve temayül yoklamasında ve diğer belirleme süreçlerinde değerlendirilmeyecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?