SİYASET

Ak Parti İl Başkanı sert konuştu;“HEDEP, mağdur edebiyatı yapıyor”

AK Parti Batman İl Başkanı Abdullah Akif Gür, Merkez İlçe Başkanı Sabahattin Tural ve Kadın Kolları Başkanı Seval Aksoy ile birlikte seçim sürecini değerlendirdi.

Ak Parti İl Başkanı sert konuştu;“HEDEP, mağdur edebiyatı yapıyor”
07-12-2023 18:30
07-12-2023 16:26
BATMAN
Google News

İl Başkanı Gür “22 Kasım’da belediye başkan aday adayı müracaatlarını aldık. 26 Kasımda teşkilat mensuplarımızın yoğun bir katılımıyla teşkilat temayülümüzü yaptık. Önemle belirtirim ki yapılan temayül klasik temayül olmayıp elektronik ortamda yapılan bir temayüldür ve sonuçları sadece ve sadece Cumhurbaşkanımız ve izin verdiği kişiler tarafından bilinebilir. Bu anlamda kulislerde orada burada konuşulan temayül sonuçları veya adaylarla ile ilgili haber ve dedikoduların hiçbir dayanağı olmayıp bu tür söylem ve spekülasyonlara kimsenin itibar etmemesi gerekir” dedi.

İŞTE BAŞVURU SAYILARI…

İl genel ve belediye meclis üyesi aday aday başvurularının 5 Ocak’a kadar süreceğini belirten Gür “Belediye başkan aday adayı müracaatları 62, il genel ve belediye meclis üyesi aday adaylığı başvuruları 200’ü buldu” dedi.

MAĞDUR EDEBİYATI YAPILIYOR

HEDEP’in kayyumlara yönelik eleştirilerine yanıt veren Gür “Parti olarak da şahsi olarak da hiçbir zaman memleketimize zaman kaybettirecek gerilim siyaseti yapmadık. Asla seviyeyi düşürmedik. Ancak görüyoruz ki bazı kesimler kendi eksikliklerini gizlemek için kayyum belediyesinin onca hizmetini görmezden gelip aslı astarı olmayan yalan ve çamur at tutmazsa izi kalır mantığıyla siyaset yolunu benimsemiş. Memlekette dikili bir ağaçları olmayanlar adeta memleketin ağababası gibi davranıp ona buna parmak sallama cüretinde bulunuyor.  Kayyum şöyledir böyledir deyip acaba buradan bir siyaset devşirebilir miyim mantığıyla hareket ediyorlar. Elektrik faturalarını ödemeyip şehri susuz bırakma pahasına bunun üzerinden siyaset yaptınız, kapsamlı ve genele şamil bir imar uygulaması yerine adrese teslim parsel bazlı imarlar yaptınız. Belediyeciliğiniz boyunca altyapı ve üstyapıda neler yaptınız. 2006’daki sel felaketinde belediye sizde değil miydi? Sel felaketinin olduğu bölgeyi yerleşime açıp oradan oy devşirmek adına plansız yapılaşmaya izin veren siz değil misiniz? Belediye sizde olduğu halde kentsel dönüşüm taleplerine neden kulak kapattınız.  Merkezi hükümet ile kayyumların hizmetini çıkardığımızda Batman’a neler yaptınız. Belediyenin çalışmalarından memnun olanların oranı memnun olmayanların oranından daha fazla ve bu memlekette yaşayan hemşerilerimizin yüzde 86’sı bu şehirde yaşamaktan memnun olduğunu söylüyor. Aslında bu zihniyet, siyaseten sıkışmış ve siyaset üretemez hale gelmiştir. Kitlelerini son seçimde kimlerin arkasına taktıklarını ibretle izledik. Sürekli bir mağdur edebiyatı üzerinden siyaset ve oy devşirilmeye çalışılıyor. Valimiz ve ekibinin Batmana yaptığı güzel hizmetler ortadadır. Batman yakın bir gelecekte büyük şehir olacak ve bizler valimizle, milletvekillerimizle Cumhur İttifakı paydaşlarımızla, bürokratlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımız ve halkımızla el ele verip Batmanımızın geleceğini inşa ediyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete