SİYASET

AK PARTİ’Lİ ADAYLARI TANIYALIM

7 Haziran’da yapılan 25. Dönem Genel Seçimlerinde Meclise 1 milletvekili gönderen AK Parti, 1 Kasım seçimleri için aday listesinde değişikliğe gitti.

AK PARTİ’Lİ ADAYLARI TANIYALIM
30-09-2015 21:13
Google News

7 Haziran seçimlerinde halkın yüzde 18’inin oyunu alan AK Parti, 1. Sıra Milletvekili Ziver Özdemir’i Meclise gönderdi. 1 Kasım’da yapılacak olan 26. Dönem Erken Genel Seçimleri için Ziver Özdemir ve Adile Gürbüz’le yoluna devam eden AK Parti, Ataullah Hamidi ve Murat Çiçek’e de listesinde yer verdi.

MİLLETVEKİLLİĞİ VE BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPTI

AK Parti Batman Milletvekili 1. Sıra Adayı Ataullah Hamidi, 1954 yılında Batman’ın Beşiri ilçesinde doğdu. İlk, Orta ve Liseyi Batman’da okudu. Meslek Yüksekokulu Petrol Arama Bölümü’nden mezun oldu. 1978’lere kadar hem okudu, hem tarım işçiliği yaptı. Askerlik görevini kısa dönem olarak yaptıktan sonra ticaretle uğraştı. Belde Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Belediye Spor Kulübü Kuruculuğu ve Başkanlığı yapan Hamidi, 1984–1994 yılları arasında Batman Belediye Başkanlığını yaptı. Anavatan Partisi’nin kuruculuğunu yapan Hamidi, 1995–2002 yılları arasında Batman’da 2 dönem milletvekillik yaptı. Önemli komisyonlarda yer aldı. 5 yıl plan bütçe komisyonu üyeliğini yapan, 3 yıl da meclis hesapları inceleme komisyonunda yer alan Hamidi, evli ve 6 çocuk babasıdır.

İKİ DÖNEM ADAY GÖSTERİLDİ

7 Haziran seçimlerinde 1. sıradan aday gösterilerek Meclise giren Ziver Özdemir, 1 Kasım seçimlerinde 2. Sıradan aday gösterildi. 5 Nisan 1965'te Batman Gercüş'ün Kışlak Köyü’nde doğdu. Dicle Üniversitesi Batman Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü ve Azerbaycan Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Batman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, Batman Yoksul Çocukları Koruma Derneği ile Bedensel Engelliler Derneği Kurucu Üyesi oldu. Batman Karşıyakaspor Kulübü Başkanlığı, Batman Petrol Üniversitesi Kurma ve Geliştirme Vakfı Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlendi. Birçok şirketin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olarak ticari faaliyetlerde bulunan Özdemir, evli ve 5 çocuk babasıdır.

SİVİL TOPLUMCU OLARAK SORUMLULUK ALDI

1978 yılında Batman’da doğan AK Parti Batman Milletvekili 3. Sıra Adayı Murat Çiçek, ilköğrenim ve liseyi Batman’da tamamladıktan sonra 2002 yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Uzun yıllar Batman’da avukatlık yaptı. Batman Barosu bünyesindeki çeşitli komisyonlarda ve baro dergisinde görevler aldı. Batman Barosu Dergisi ve Taraf Gazetesi’nde makaleler yazdı. Bir dönem, Mazlum Der Batman Şube Başkanlığı yapan Çiçek, evli ve iki çocuk babasıdır.

UZUN YILLAR AK PARTİ’DE ÇALIŞTI

7 Haziran Seçimlerinde de AK Parti 4. Sıra Milletvekili Adayı olarak gösterilen Adile Gürbüz, 1984 yılında doğdu. Babasının memuriyeti nedeniyle yaşamının bir kısmını Yozgat, Ordu ve Van’da geçirdi. 1997 yılında ortaokul öğrencisiyken Batman’a yerleşti, liseyi Batman’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Gürbüz, uzun yıllar Batman’da avukatlık yaptı. Öte yandan AK Parti Batman İl Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı yaptı, 2012’de 4. Olağan İl Kongresi ile İl Yönetim Kuruluna seçildi ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı oldu. İl Yürütme Kurulu’nda yapılan değişiklikle Tanıtım ve Medya’dan Sorumlu İl Başkanlığına getirildi. 2013’de İl Başkan Yardımcılığı ile birlikte İl Sosyal Medya Koordinatörlüğü görevine, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde SKM Tanıtım ve Medya Başkanlığı’na getirildi. 2008 yılından bu yana Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu, Mülteci Hakları Komisyonu, Adli Yardım Sorumlusu, Çocuk Hakları Komisyonu gibi çeşitli komisyonlarda görev aldı. Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Salon Sporları İl Disiplin Kurulu Başkanlığını yaptı. 2014 yılında kurulan Hukuk ve Adalet Derneği’nde Kurucu Üyelik yapan Gürbüz, evli ve 1 çocuk annesidir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete