SİYASET

AK PARTİ’LİLER, İLÇELERİ GEZDİ

“Özdemir, HDP’ye yüklendi”

AK PARTİ’LİLER, İLÇELERİ GEZDİ
19-07-2015 17:49
Google News

Milletvekili Ziver Özdemir ve AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, Ramazan Bayramı nedeniyle Sason, Kozluk, Gercüş Hasankeyf ve Beşiri’yi ziyaret etti.

İlçe teşkilatlarını ziyaret ederek partililerle bayramlaşan Milletvekili Ziver Özdemir, önemli açıklamalarda bulundu. Başkanlık sisteminin gündemlerinde olmadığını belirten Özdemir “Hükümet ortaklığı için MHP, HDP ve CHP ile yaptığımız görüşmelerde bizim esas amacımız makam mevkilileri paylaşmanın ötesinde, millete yönelik protokollerde ortaklaştırmaktadır. 7 Haziran seçimlerinde biz milletin önüne birebir olmasa da Başkanlık sistemini sunduk, AK Parti yeterli sayıya ulaşmış olsaydı, Başkanlık sistemi üzerinde çalışmalar devam edecekti. Ancak şu anda devam eden parlamenter sistemi var. Biz hükümet ortaklığı görüşmelerimizde de bu parlamenter sistemi işletmeye devam edeceğiz”  dedi.

HDP, BASKI İLE OY ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayram günü HDP ile ilgili yaptığı eleştirilere değinen Özdemir “Bölgede birçok köyde bütün oylar HDP’ye çıktı. Bazı köylerde oyların tek kişi tarafından kullanıldığını duyduk. 400 seçmeni olan bir köyde hiçbir oy geçersiz olmaz mı, hiçbir oy, başka bir partiye gitmez mi? Demokratikleşme ve insan haklarını diyeceksin diğer taraftan da silahın ucunun gölgesi ile milletti tehdit edeceksin, birilerine baskı yapacaksın, bunun neresinde demokrasi” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete