SİYASET

AK Parti MKYK Üyesi Murat Çiçek: “En iyi adaylara ulaşma çabası var”

AK Parti MKYK üyesi Av. Murat Çiçek, Gazetemiz Sonsöz’ ziyaret ederek 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti MKYK Üyesi Murat Çiçek: “En iyi adaylara ulaşma çabası var”
27-12-2023 16:50
27-12-2023 16:43
BATMAN
Google News

ADAY ADAYI SAYISININ DÜŞÜK KALMASINA İLİŞKİN ELEŞTİRİ YAPMALIYIZ

Gazetemiz Sahibi Ercan Atay ile görüşen Çiçek, Batman merkezde aday adayı sayısının düşük olmasına rağmen ilçelerde aday adayı sayılarının yoğun olmasına ilişkin sorulara yanıt verirken “Siyasetin bazen tuhaf denklemleri olabiliyor. Siyasette taşraya indikçe rekabetin daha çok kızıştığı, mikro çekişmelerin siyasete olan talebi arttırdığına yönelik genel bir gözlemimi ifade edebilirim. Dolayısıyla ilçelerdeki aday bolluğunun en büyük gerekçesi budur diye tahmin ediyorum" dedi.

‘EN İDDİALI SEÇİMİMİZE GİRİYORUZ’

Çiçek konuşmasının devamında “Batman merkez adaylarına gelince, bir vesileyle yine bu konuya değinmiştim. Merkez belediye başkan aday adaylarımızda ciddi bir düşüş var. Bu düşüşün seçimi kazanıp kazanmama ihtimaline binaen gerçekleştiği kanaatinde değilim. Hatta diyebilirim ki yerel seçim olarak Batman merkezde doğru bir denklemle sahaya çıktığımızda aslında en iddialı seçimimize giriyoruz. Peki, bu duruma rağmen aday adayı sayımızda neden düşüş var? Kanaatimce bu durum, parti olarak ele almamız ve muhasebesini yapmamız gereken bir konu. Sahaya çıktığımda bu soruna dair yaptığım gözlemler var. Bu gözlemlerimi fırsat buldukça genel merkezimizde parti büyüklerimizle de paylaşıyorum. Siyaset kapısının, bereket kapısı olduğunu unutmamız gerekiyor. Biz iktidar partisiyiz. Bize toplumun her kesiminden çok çeşitli insanlar gelebiliyor. Siyaset kapımızı bu manada insanlara sonuna kadar açık tutmalı ve insanlarımızla yakından ilgilenmeliyiz. İnsanların siyaseten umudu ve çözümleri sadece AK Parti’de görebileceği bir anlayışla siyaset yapmalıyız. Bir ikinci husus eğer Batman belediye başkan aday adaylığı üç kişi ile sınırlı kalmışsa, demek ki biz Batman’da yeterli kadroları ve siyasetçileri yetiştirememişiz demektir. Bunu aşacak formüller üzerinde hep beraber çalışarak bu soruna kafa yormalıyız” dedi.

GERÇEK BİR KADIN HAREKETİ ARANIYORSA BU, AK PARTİDE ARANMALIDIR

AK Parti’de kadın aday sayısının düşük kalmasına ilişkin eleştirilere yanıt veren Çiçek “Bu konuda parti olarak hiç mütevazı olamayacağız. Gerçek bir kadın hareketi aranıyorsa bu, Ak Partide aranmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın özel hassasiyetiyle siyasette kadının temsil gücünü yükselten, kadını siyasete teşvik eden ve önemseyen en büyük parti biziz. Meclisteki kadın temsilimiz ortada. Keza, bürokraside kadın sayısı hayli arttı ve artmaya devam ediyor. Yerel yönetimler belediye başkanlarından ibaret değildir. Kadınlarımızın belediye meclisi ve il genel meclislerinde yer edinmesi için kadın kotası uygulayan bir partiyiz. Eminim bu uygulamalarımız devam ettikçe kadının siyasete katılımı her seçim daha çok artacaktır” dedi.

22 YILLIK İKTİDARIMIZDA BATMAN’A YATIRIMLAR YAPTIK

AK Parti Hükümeti döneminde Batman’a yapılan yatırımlara ilişkin bilgi veren Çiçek “Hükümet olarak Batman’a muhteşem hizmetler yaptık. Batman’ın Diyarbakır ve Hasankeyf çıkış yolları tamamlandığında yol sorunumuz kalmıyor. Alternatif çevre yolları çalışmaları devam ediyor. Yeni hastanemizin bitişi ile beraber Batman’da sağlık alanında zirveyi göreceğimize inanıyorum. Sonraki mücadelemiz muhakkak ki tıp fakültesi için olacaktır. Geçmiş 22 yıllık iktidarımızda Batman’a havaalanı, üniversite, doğal gaz, stadyum gibi devasa hizmetler kazandırdık. Ancak merkezi hükümet olarak ne yaparsanız yapın eğer hizmetleriniz yerel yönetimlerle yani belediyelerle entegre olamıyorsa, belediyeler bu değişime ayak uyduramıyorsa bir yönüyle bu hizmetler aksak ve topal kalıyor. 6 yıllık kayyum sürecinde bu entegrasyonun bazı örneklerine şahit olduk. Batman’ın pek çok kronik sorunlarına el atıldı. Sorunlar çözülüyor. Batman eğer AK Parti belediyeciliği ile buluşursa Batman büyük bir atılım gerçekleştirecektir. Çünkü partimizin Türkiye genelinde çok büyük bir yerel yönetimler deneyimi ve kadroları var” dedi.

ADAY BELİRLEMEDE EN İYİ SEÇENEKLERE ULAŞILMAYA ÇALIŞIYOR

AK Parti’de aday belirleme sürecini anlatan Çiçek “Partimizin aday belirleme yöntemi pek çok parametreden oluşuyor. Kamuoyuna dönük çalışmalar ve araştırmaların yanı sıra parti içi eğilimleri de ölçüp buna göre en doğru seçeneği bulmaya çalışan bir çalışma sistemimiz var. Kamuoyuna dönük çalışmalarda anketler, araştırmalar, gerektiği yerde sivil toplum ve kanaat önderleri ile istişareler yürütülür. Parti içi eğilim belirleme yöntemleri de ayrıca işler. Teşkilat temayül yoklaması yapılır. Yerel siyasal aktörlerin görüşü alınır. Ayrıca genel merkez teşkilat, seçim işleri ve yerel yönetimler koordinatörleri genel araştırmalarını yapıp ilgili başkanlara raporlar. Tüm bu çalışmalar üst komisyona taşınır ve adaylar belirlenir. Gördüğünüz gibi bu konuda çaprazlama olarak nitelendirebileceğimiz pek çok çalışma yapılıyor ve en iyi seçeneklere ulaşılmaya çalışıyor. Türkiye geneli yerel seçime dair hem strateji hem de kampanya için çalışmalar ayrıca yoğun bir şekilde yapılıyor. Batman’a verilebilecek en büyük müjde, halkımız tarafında partimize şans verildiği takdirde Batman’a beş yılda çağ atlatmak müjdesi olacaktır. Maalesef Batman merkezde Ak Parti Belediyeciliği henüz deneyimlenmedi. Ben şahsen bu dönem bu şansın partimize verilmesini canı gönülden diliyorum” dedi.

KAMUOYUNA GEREKLİ BİLGİLENDİRMELER YAPILACAK

AK Parti ile Hüda Par arasında yerel seçim ittifakına ilişkin konuşan Çiçek “Kamuoyuna da yansıdığı üzere her iki genel başkanın bir görüşmesi oldu. Ayrıca Cumhur İttifakı içerisinde genel başkanların talimatıyla ayrıntılı çalışmaları ilgili genel başkan yardımcıları yürütüyor. Çalışmalar olgunlaştığında kamuoyuna gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır” dedi.  (Ramazan Demir)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete