SİYASET

AK PARTİ MKYK ÜYESİ MURAT ÇİÇEK’TEN VALİ ŞAHİN’E DESTEK

AK Parti MKYK Üyesi Av. Murat Çiçek, sosyal medya ortamında yayınladığı yorumlarla Batman Valisi ve Belediyesi Başkan Vekili Hulusi Şahin’e çalışmalarından ötürü destek mesajı verdi.

AK PARTİ MKYK ÜYESİ MURAT ÇİÇEK’TEN VALİ ŞAHİN’E DESTEK
16-09-2021 08:53
BATMAN
Google News

 AK Parti MKYK Üyesi Av. Murat Çiçek, İçişleri Bakanlığı’nca Batman Belediye Başkan Vekili olarak atanan Vali Hulusi Şahin’in Batman Belediyesi’nde yürüttüğü çalışmalara destek verdi.

KAYYUM POLİTİKASINI DEĞERLENDİRDİ

Belediye çalışmaları ile ilgili eleştirileri tek tek değerlendirmeye alan Çiçek, ‘Batman Belediyesi üzerine’ başlığı verdiği yazısında “Kıymetli dostlar malumunuz olduğu üzere Batman Belediyesi bir süredir Kayyum Yönetimi ile idare edilmektedir. Öncelikle şunu ifade etmek gerekir ki demokrasilerde halkın iradesi esastır. Bu evrensel kaide hepimizin kabul ettiği ve asla vazgeçmeyeceği temel bir kaidedir. Ancak net bir şekilde ifade etmek gerekir ki halkın iradesi ile seçilmek, halkın iradesine saygıyı gerektirir. Yaklaşık 20 yıllık bir HDP Belediyeciliği geleneğini hep birlikte müşahede ettik. Halkın verdiği yetkiyi terör örgütlerince atanmış vasilere nasıl devrettiklerini, bu vasilerin belediye başkanlarını bir oyuncak gibi o eylemden bu eyleme nasıl yönlendirdiklerini, imar izinlerinin bu vasilerin onayına tabi olduğunu, imar izinlerinde büyük paraların dönüp bu paraların akıbetinin ne olduğunun bilinmediği, esasında belediyeleri seçilmiş belediye başkanlarının değil, PKK terör örgütü tarafından atanmış bu vasilerin yönettiğini hep birlikte 20 yıl boyunca gördük. Hal böyle olunca, yani halkın verdiği yetki terör örgütü temsilcilerine devredilince, devlet demokrasiye sahip çıkmış ve halkın yetkilerinin halk adına kullanılması için, belediyelere kayyum atamak zorunda kalmıştır” dedi.

“KAYYUM POLİTİKASI, BAŞARI SAĞLADI”

Batman Belediyesi’nde kayyum politikasıyla başarılı işlere imza atıldığını ifade eden Çiçek “Kayyum politikası, devleti yöneten AK Parti iktidarının bölgeye yaptığı sayısız yatırımların belediye icraatları ile de uyumunu sağlamış ve büyük başarılara imza atılmıştır.

Kayyum Yönetimindeki Batman Belediyesi kısa sürede şehrin yıllardır süregelen kronik sorunlarına cesaretle el atmış, çok güzel mesafeler kat etmiştir.

Kanserojen madde içeren asbestli su boruları Batman’ın yıllardır süren önemli bir sorunuydu. Önemli maliyet içeren bu sorunu çözmek için çalışmalara başlayan Batman Belediyesi yönetimini şahsım adına tebrik ederim” dedi.

ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

Batman Belediyesine yönelik eleştirilere yanıt veren Çiçek “Burada sahadan aldığım verilere göre vatandaşın haklı olarak itiraz ettiği bazı eksiklikler var. Çalışma sahalarının tabelalarla yeterince aydınlatılmadığı, yolların tamirinde gecikildiği, proje tanıtımının ve süresinin yeterince yapılmadığı yönünde eleştiriler var. Bu eleştiriler kısmen haklı olmakla birlikte, projenin büyük getirilerini gölgede bırakmamalıdır ve proje büyük bir teşekkürü hak etmektedir.  Böylesi önemli projelerin büyük getirileri karşısında biraz sabırlı olup, kötü niyetli ve abartılı eleştirilere kulak asmadan, projeleri desteklememiz gerektiği kanaatindeyim. Belediyenin kısa sürede yaptığı ve yapmayı planladığı yeşil alan ve parklar Batmanlı hemşerilerimiz tarafından takdir görmüştür.

Yıllardır mücadelesini verdiğimiz İluh deresinin ıslahı ve kentsel dönüşümü konusunda ilk kez bu dönem ciddi bir çözüm iradesi ve proje üretilmiştir. Şehrin kronikleşmiş imar sorununa el atılmış ve şehri uzun yıllar rahatlatacak bir imar planı yapılmıştır. Yaşar Kemal Parkı arazisinin bir kısmının Tarım ve Orman Müdürlüğünün yetkisinde olması sebebiyle prosedürsel bir takım sorunlar yaşanmaktadır. Bu sorunun çözülüp geri kalan alanın da parka katılması, parkın yeniden bir cazibe merkezi olması için gerekli tüm bürokratik girişimleri inşallah siyasetçiler olarak bizler de takip edeceğiz.

Burada sayamadığımız ve gerçekleştirilen daha nice hizmetler var” dedi.

TOPLUMU TANIYAN YÖNETİCİLERLE DAHA İYİ HİZMET VERİLEBİLİR

Batman Belediyesi’nde, toplumu daha iyi tanıyan yöneticilerle daha iyi hizmet verilebileceğini savunan Çiçek “Sahadan aldığımız şikâyetler de var. Bunlardan en önemlisi bir kısım vilayet ve belediye bürokratlarının vatandaşa dair muamelelerinde yaşanan sıkıntılardır. Devlet bu bürokratlara verdiği yetkiyi vatandaşı adına vermiştir. Devlet vatandaştan soyut bir kavram değildir. Devlet, vatandaşlardan oluşan bir bütündür ve vatandaşın ta kendisidir. Dolayısıyla o kapıdan içeri giren her vatandaş, yerli veya yersiz ne taleple o kapıyı çalarsa çalsın, saygın bir şekilde ağırlanmalı ve saygın bir şekilde uğurlanmalıdır. Vatandaşın yasal ve haklı talepleri varsa siyasi görüşü vs ne olursa olsun yerini bulmalı, yasal olmayan talepleri varsa gerekçesi izah edilip vatandaş düzgünce uğurlanmalıdır. Bu tahammüle sahip olmayan yöneticiler varsa, görevden el çektirilmelidir. Batman Belediyesinin toplumun hassasiyetlerini daha iyi tartabilecek takviye yöneticilerle çok daha hızlı yol alacağı inancındayım. Siyaset, sivil toplum, yerel basın ve kanaat önderleri gibi sosyolojik toplumsal kurumlarla daha sıkı bir ilişki kurup şehri yönetmek, ayrıca işleri daha da kolaylaştıracaktır. Belediyemizin şu ana kadar yaptığı çalışmalarından dolayı Batman Valisi Hulusi Şahin Beyefendiyi ve tüm belediye emekçilerimizi içten tebrik ederim. Batman Valisinin dürüstlüğünden, başarılarından ve çalışma azminden dolayı hiçbir şüphemiz yoktur. Belediyemizin önündeki sayısız projenin gerçekleşmesi için var gücümüzle destek olmaya hazır olduğumuzu tüm kamuoyuna buradan ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete