SİYASET

“AK PARTİ’NİN İÇİ KAYNIYOR”

8 Mart Kadınlar Mitingi hazırlıkları kapsamında gazetemize gelen HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“AK PARTİ’NİN İÇİ KAYNIYOR”
04-03-2018 22:02
Google News

Becerikli, OHAL’in bir an önce kaldırılması gerektiğini belirterek “Çocukluğumdan beri, ailece siyasetin içindeyiz. Türkiye, çok zorluklar gördü. Ama hiçbir dönem bu kadar derin bir sıkıntıyla karşı karşıya kalınmadı. Çünkü burada hedeflenen, rejimin tamamen, kökten değişmesi, yeni bir sistemin inşası. Hukuksuzluk had safhada. Ne dış ilişkilerde ne de içte çok huzurlu değil Türkiye” dedi.

“NEYE OY VERDİKLERİNİ BİLMİYORLAR”

Konuşmasında AK Parti’yi eleştiren Becerikli “Süreç tıkandı, gitmiyor. Kendileri açısından da sıkıntılı. AK Parti’nin içinin kaynadığını, kulislerden rahatlıkla görebiliyoruz. Önemli maddeleri içeren torba yasa geliyor, maddeler görüşülüyor. Bakıyorum, salonda 8 AK Parti’li Vekil var. Oylama yapılacak, Meclis Başkanı ara veriyor, tabi AK Parti’li Vekilleri çağırıyorlar. Ara bitti, salonun tamamı doldu, AK Parti’li Vekillerin tamamı gelip, maddeleri okumadan oy kullanıp gitti. Yasaların ne olduğunu bilmeden geçirenlerin vicdani sorumluluğundan bahsettim, sosyal ve siyasal sonuçların onlara ait olduğunu söyledim. Sonra kulislere gidiyoruz. Kürt kelimesinin mecliste kullanılmasını yasaklamış, haberi yok. Bunu isteyerek yapanlar dışında, çok fazla AK Parti’li vekillerin bu tür şeylerden rahatsız olduğunu rahatlıkla görüyoruz” dedi. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete