SİYASET

“AK PARTİ, SEÇİM YAPTIRDIĞINA PİŞMAN OLACAK”

Seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren HDP Batman Milletvekili Adayı M. Ali Aslan, AK Parti’nin, iktidarını kaybetmemek uğruna 7 Haziran seçim sonuçlarını hiçe sayarak savaş başlattığını söyledi.

“AK PARTİ, SEÇİM YAPTIRDIĞINA PİŞMAN OLACAK”
28-10-2015 19:50
Google News

 “AK PARTİ’NİN GÖZÜNDE BÜTÜN BÖLGE DÜŞMAN”

Seçim çalışmaları sırasında konuşan Milletvekili Adayı M. Ali Aslan “Bizim meclise girmemizi sindiremediler. Erken seçim kararı alacakları zaten ilk günden belliydi ama erken seçime gitme kararı almadan önce bir savaş başlattılar. Halkımız şahittir, bunlar halkımıza, halklarımıza zulmederken bunlar Kürt,  bunlar Türk, bunlar Arap, bunlar AKP’li, bunlar CHP’li diye ayırmadan bütün bölgeye saldırdılar. AKP’nin gözünde bu bölge ötekileştirilmiş bir bölge, bu halk ise onların gözünde düşman” dedi.

“İKTİDAR UĞRUNA 500 İNSAN KATLEDİLDİ”

1 Kasım seçimlerinin önemine vurgu yapan Aslan “Kendi iktidarları için bütün halkları birbirine düşman edip, birbirine kırdırtmak istediler. İşte madem önümüzde bir sandık var, önümüzde 1 Kasım seçimleri var, biz bunun hesabını sandıkta sormalıyız, hem de daha güçlü şekilde. Öyle bir seçim olmalı ki 1 Kasım, onları 7 Haziran sonuçlarına pişman ettirmeli. Öyle bir seçim olmalı ki, savaş açtıklarına, onca insanı öldürdüklerine, bunca kenti yakıp yıktıklarına, 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarını kabul etmemelerine pişman olsunlar” ifadelerini kullandı. (M. Zeki Emrak) 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete