SİYASET

AK PARTİ TEŞKİLATLARINA TALİMAT!

AK Parti’de yapılan toplantılarda teşkilata “halkı koalisyona hazırlayın” talimatı verilerek olası bir erken seçim için de hazırlıklı olunması istendi.

AK PARTİ TEŞKİLATLARINA TALİMAT!
15-06-2015 20:36
Google News

AK Parti, 7 Haziran seçimleri sonrasında parti tabanındaki moralsizliğin giderilmesi ve yeniden teşkilatların moral kazanabilmesi amacıyla yaklaşan Ramazan'da seferberlik başlatacak. Tüm teşkilatlarıyla birlikte sahalara inecek olan AK Parti, seçim öncesindeki tempoyu korumaya çalışacak.

DAVUTOĞLU AÇIKLADI

Başbakan Ahmet Davutoğlu hafta boyu sürdürdüğü istişare toplantılarında, il başkanları belediye başkanları, gençlik ve kadın kollarını dinledi. Koalisyon, azınlık hükümeti veya erken seçim, her türlü ihtimalin söz konusu olduğunu belirten Davutoğlu “Bütün şartları zorlayıp hükümeti kurmaya çalışacağız. Ancak muhalefetin diretmesi durumunda, yarın erken seçim olacakmış gibi çalışmanız gerekiyor” dedi.

KÜRTLER NEDEN KOPUYOR?

Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu’daki Kürt oylarının ciddi oranda kopuşunu da bu illerin il başkanları ile yaptığı toplantıda değerlendirdi. HDP’nin çok sert eleştirilmesinin ve “barajı inşallah aşamazlar” açıklamalarının bölge seçmeninde ters etki oluşturduğunu belirten il başkanları “HDP’nin Meclis’te olmasını tüm bölge istiyor. Baraj altında kalabileceği endişesiyle bir kopuş yaşandı. Ayrıca Kürt sorunu yoktur, Kürtler Zerdüşt’tür gibi söylemler tepkiyle karşılandı” yorumlarını Davutoğlu ile paylaştı. Davutoğlu, Kürt vatandaşların gönlünü yeniden kazanmak için yeni çalışmalar yapılacağı mesajını verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete