GÜNDEM

AKADEMİSYENLER “SAVAŞTA TOPLUM VE KADIN”I KONUŞTU

Eğitim Sen tarafından Akademisyen-Yazar Sibel Özbudun ve Gazeteci-Yazar Celal Başlangıç’ın katılımıyla Batman Belediyesi Konferans Salonunda “Savaş, Göç Sorunsalında Toplum ve Kadın” konulu panel düzenlendi.

AKADEMİSYENLER “SAVAŞTA TOPLUM VE KADIN”I KONUŞTU
18-04-2016 21:09
Google News

Panele HDP Batman Milletvekilleri Saadet Becerikli ve Ayşe Acar Başaran, DBP yöneticileri, STK temsilcileri ve KJA aktivistleri katıldı. Panelde konuşan Gazeteci-Yazar Başlangıç “Boşaltılan köylerin etkileri bugünlere kadar devam ederken, bugün ise kentler yıkılıp göçe neden oluyor. Kürt vardır-yoktur tartışmalarından bugünlere geldik” dedi.

“SAVAŞ, KADIN ÖLÜMLERİNİ ARTTIRDI”

Son dönemlerde kadın cinayetlerinde tüyler ürperten saptamalar olduğunu aktaran Akdemiysen-Yazar Sibel Özbudun ise “Savaşın gerçekleştiği 2 ay içerisinde ateşli silahlarla öldürülme oranı yüzde 65 oranında artmış durumda. Dolayısıyla ülkenin bir tarafında savaş yükselirken bir tarafında toplumun kadına karşı nasıl acımasızlaşabileceğine ilişkin bir gösterge olarak ele almak gerekir” dedi. Panel, soru-cevap kısmının ardından sona erdi. (Atilla İhsan Atay)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete