GÜNDEM

AKAT ATA, İŞÇİLERİ BAKAN ÇELİK’E SORDU

AKAT ATA, İŞÇİLERİ BAKAN ÇELİK’E SORDU

AKAT ATA, İŞÇİLERİ BAKAN ÇELİK’E SORDU
20-08-2014 19:20
Google News

HDP Milletvekili Ayla Akat Ata, TPAO’da çalışırken işlerine son verilen ve geçtiğimiz haftalarda Batman’da da Petrol İş Sendikası’nın öncülüğünde bununla ilgili basın açıklaması gerçekleştiren işçilerle ilgili soru önergesi hazırladı...

“TPAO’YA YAPTIRIM UYGULANDI MI?”

Akat Ata, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından cevaplanmasını istediği soru önergesinde “Basına yansıyan haberlere ve ilgili STK’ların verdiği bilgilere göre, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı bünyesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan işçilerin hesaplarına yatırılan kıdem tazminatının geri istenmesi sonucu işten çıkarmalar yaşanmıştır. Güvenlik görevlisi olarak çalışan işçilerin haklı bir neden olmaksızın işten çıkarılmaları ile ilgili Bakanlığınıza ulaşmış bir şikâyet bulunmakta mıdır? Bu hukuksuzluk karşısında Bakanlığınız TPAO’ya yönelik bir soruşturma başlatmış mıdır? Bakanlığınız tarafından, benzer mağduriyetlerin başka işyerlerinde yaşanmaması adına TPAO’ya yönelik bir yaptırım uygulanmış mıdır?” ifadelerine yer verdi.

BAKAN ALA’YA SORU YÖNELTTİ

Milletvekili Ayla Akat Ata, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yanıtlanmasını istediği soru önergesinde de Suriyeli gömenlerin barınma, güvenlik ve sağlık sorunlarını gündeme getirerek “Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli göçmenler pek çok hak ihlaliyle karşılaşmaktadır. Bakanlığınız kamplar dışında yaşayan sığınmacıların etkin korunması için hangi önlemleri almıştır? Barınma, güvenlik ve sağlık sorunlarının çözülmesi için geliştirilmiş bir acil eylem planı mevcut mudur?” sorularına yer verdi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete