GÜNDEM

AKAT “ELLERİMİZ YAKALARINDA OLACAK”

AKAT “ELLERİMİZ YAKALARINDA OLACAK”

AKAT “ELLERİMİZ YAKALARINDA OLACAK”
26-12-2014 19:45
Google News

 

Yönetici atamalarında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla aylardır çeşitli protesto ve eylemler düzenleyen Eğitim Sen Şubesi, Batman’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Mado Cafe’de düzenlenen toplantıya Milletvekili Ayla Akat Ata, Eğitim Sen Şube Başkanı Aziz Turay, Eş Başkanı Zerife Bulut, görevlerine son verilen okul müdürleri ile basın mensupları katıldı.

AMACIMIZ KOLTUK KAYGISI DEĞİL

Toplantıda konuşma yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Turay “Batman’da okullarda idareci atamalarında usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle birçok defa eylemler düzenledik. Ancak hükümet, tavrımızı görmezden geldi. Aldıkları başarılı sonuçlarına rağmen görevlerinden atılan müdürlerle şu anda birlikteyiz. Bu kişilerin neden görevlerinden atıldıkları halen açıklanabilmiş değil. Amacımız koltuk kaygısı değil. Bütün ülkelerin ve devletlerin önemsediği eğitimin, işinin ehli kişiler tarafından yapılmasını istiyoruz. Türkiye’nin 81 ilinde müdür yardımcılığı ataması yapılmasına rağmen Batman’da atamalar yapılmadı. Bu 259 kişinin yerine kendi kadrolarını yerleştirmek amacıyla atamaları iptal ettiler. Milli Eğitim Müdürlüğüne sesleniyoruz, yürüdüğünüz yol yol değil, sonuçlarına kendileri katlanırlar” dedi.

EĞİTİM, İDEOLOJİ VE SİYASET ÜSTÜDÜR

Toplantıda konuşan Milletvekili Ayla Akat Ata ise eğitim, siyaset ve ideoloji üstü olduğunu belirterek “Türkiye’de eğitimcilere tanınan sosyal ve ekonomik haklar, eğitime verilen önemi göstermeye yetiyor. Eğitimciler, ek iş yapıyorlar. Eğitime verilen önem böyleyken, şimdi de öğrencilerimizle eğitimci arasına set kurmak isteniyor. Bunun da kokusu yakında çıkacak. Ellerimiz yakalarında olacak” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete