GÜNDEM

AKAT’IN KATILDIĞI KONFERANS SONA ERDİ

Ayla Akat Ata ile Demokratik Özgür Kadın Hareketi temsilcilerinin katılım sağladığı “Genç Kadınlar Konferansı”nın sonuç bildirgesi yayınlandı.

AKAT’IN KATILDIĞI KONFERANS SONA ERDİ
20-06-2014 19:02
Google News

Milletvekili Ayla Akat, 17–18 Haziran tarihleri arasında Diyarbakır’da “Genç Kadın Önderlik Aşkıyla Özgür Yaşamı İnşa Edecektir” şiarıyla gerçekleşen 3’üncü Genç Kadın Konferansı’na katıldı.

“KADIN ÖZGÜR  OLMADAN TOPLUM  ÖZGÜR OLAMAZ”

Milletvekili Ayla Akat Ata ne kadar çok çalışılırsa özgürlüğe o kadar çok yaklaşılacağını ifade ederek “kadın özgür olmadan, toplum da özgür olamaz. 2013’te çözüm süreci başladı ve devlet ilk olarak Kürt kadınlarını hedef aldı. Genç diplomat ve devrimci kadınları Paris’te hedef aldı. Kadınlar Şemzinan’da, Botan’da ve zindanlarda tüm topluma örnek oldu. Devlet çözüm sürecine çözüm olmaya mecbur kalacak. Devlet hala başkanımızı özgürleştirmiyor ancak siz genç kadınlar, bu özel döneme katkı sağlayın” dedi. 3 gün süren konferansın ardından sonuç bildirgesi yayınlandı.

KONFERANSIMIZ KADIN ÖRGÜTLÜLÜĞÜNÜ AMAÇLAMIŞTIR

“Konferansımız dar kalmayı, toplumdan uzaklaşmayı değil, tersine toplumun ve en fazla da kadının yaşadığı bütün alanlara ulaşmayı, özellikle emekçi genç kadınlara dönük politika oluşturmayı, kendi öz örgütlülüğünü geliştirmeyi önüne koymuş ve genç kadınların inşa konferansı olarak tanımlanmıştır” ifadelerine yer verildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete