GÜNDEM

AKAT “IŞİD’İN İSTATİSTİĞİ TUTULAMIYOR”

AKAT “IŞİD’İN İSTATİSTİĞİ TUTULAMIYOR”

AKAT “IŞİD’İN İSTATİSTİĞİ TUTULAMIYOR”
19-09-2014 19:57
Google News

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde, Rojava ve Güney Kürdistan’daki kamplarda yaşayan Ezidi’lerin durumunu yerinde görmek amacıyla bir araya gelen siyasetçi, demokratik kitle örgütü temsilcileri ve gazetecilerden oluşan 20 kişilik kadın heyeti, Türkiye’ye döndü.

Heyette yer alan HDP Milletvekili Ayla Akat Ata ve CHP Milletvekili Melda Onur izlenimlerini ETHA’ya değerlendirdi. Önümüzdeki günlerde izlenimlerini raporlaştırarak kamuoyu ile paylaşacaklarını belirten HDP’li Akat Ata “Gittiğimiz her yerde IŞİD tarafından kaçırılan kadınların sayısına ilişkin yanıtlar aradık. Henüz IŞİD’in şiddetinin bir istatistiği yok, tutulamıyor. Her gün bu sayılar değişiyor ve yenileri ekleniyor” dedi.

ÖCALAN’IN SERBEST KALMASINI İSTİYORLAR

Mülteci kadınlardan Türkiye’ye mesaj getirdiklerini söyleyen CHP Milletvekili Melda Onur ise “Oradaki Türkmenlerin ve Kürtlerin söylediğine göre Türkiye hükümeti, Türkmenleri çok yalnız bıraktı. Maxmur’dakiler ise anadilde eğitim üzerinde çok duruyorlar ve Abdullah Öcalan’ın serbest kalmasını istiyorlar” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?