SİYASET

AKAT, MECLİS’İ POŞUYLA PROTESTO ETTİ

TBMM Genel Kurulu'nda, kamuoyunda “İç Güvenlik Paketi” olarak bilinen ve polisin yetkililerini arttırdığı için tartışmalara neden olan tasarının görüşmeleri sırasında HDP'li vekiller poşu takarak, tasarıyı protesto etti.

AKAT, MECLİS’İ POŞUYLA PROTESTO ETTİ
25-02-2015 19:56
Google News

AKAT İLE AK PARTİLİ VEKİLLER ARASINDA GERGİNLİK YAŞANDI

Tasarı görüşüldüğü sırada söz alan HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, kürsüye poşu takarak geldi. Ata'ya diğer HDP'liler de destek verdi. AK Partili vekillerin tepkisiyle Ata'ya tepki vermesi üzerine Genel Kurul’da gergin anlar yaşandı.

KÜRSÜYE POŞU TAKARAK ÇIKTI

Ata, kürsüde yaptığı konuşmada, “aksesuar ve başörtüsü olarak kullanılan poşu ne zaman bir korunma aracına döndü. Bunu bir tartışalım. Öğrenciler sokağa çıktı, Yükseköğretim Kurulu'nu (YÖK) protesto ettiler, anadilde eğitim istediler. Devletin cevabı gazdı, TOMA'larla tazyikli suydu. Kendilerini korumak için poşularını taktılar. Yine işçiler, emekçiler sokaktaydı. İşçi ve emekçi haklarının korunmasını istediler. Sokakta onları bekleyen devletin gazıydı, copuydu, tazyikli suyuydu. Yüzlerini böyle kapatmak zorunda kaldılar. Yine kadınlar, cinayetlere karşı sokaklara çıktı. Devlet onları gaz ve copla karşıladı.Gazdan korunmak için yüzünü kapatan milletvekili, akademisyen, gazeteci... Bunların hepsi mevcut yasalar gereği suçlu sayıldı. Bu ayıp, AKP Hükümeti'nin ayıbıdır” dedi.Gergin anların ardından TBMM Başkanvekili Sadık Yakut oturuma ara verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete