GÜNDEM

AKAT’TAN BAŞBAKAN’A SORU ÖNERGESİ

AKAT’TAN BAŞBAKAN’A SORU ÖNERGESİ

AKAT’TAN BAŞBAKAN’A SORU ÖNERGESİ
14-12-2014 18:41
Google News

Milletvekili Ayla Akat Ata, IŞİD’in saldırılarından kaçarak Türkiye’ye sığınan Ezidi’lerle ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu’na soru önergesi verdi.

Akat, soru önergesinde “IŞİD’in saldırıları sonucu 50 binden fazla Ezidi Kürt, Şengal Dağı’na sığınmış, 300 binden fazlası ile topraklarından kaçmak zorunda kalmıştır. Türkiye’ye gelen 30 bin civarında Ezidi Kürt bulunuyor. Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Adıyaman, Urfa, Siirt ve Batman’da Belediyeler tarafından koordine edilen merkezlerde toplam 17 binden fazla Ezidi Kürt’ün barınma, beslenme, sağlık ve eğitim ihtiyaçları karşılanmakta, duyarlı STÖ’ ve gönüllülerin de katkısıyla yardım çalışmaları yürütülmektedir” dedi.

VALİLİKLERE AYRILAN ÖDENEK NEKADAR?

Başbakan Davutoğlu’na soru yönelten Akat “Hükümetinizin, savaş mağduru Ezidi için uzun ve orta vadeli politikaları nelerdir? Şengal’den gelen Ezidi Kürt halkın kalması için kurulan AFAD kampı sayısı kaçtır? Hükümetinizin, AFAD kampları dışında kalan Ezidi mültecilerin gıda, kışlık kıyafet, sağlık malzemesi, hijyen kiti gibi temel ve acil ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yardım çalışmaları bulunmakta mıdır? Ezidi mültecilerin yoğun olarak kaldığı 7 ildeki çadırkent ve evlerde kalan Ezidi’lerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla Valiliklere ne kadar ödenek ayrılmıştır? Valilikler hangi kurumlar üzerinden yardım çalışmaları yapmaktadır? Bugüne kadar AFAD kampları dışında kalan Ezidi mülteciler için toplam ne kadar bütçe ayrılmış ve bu bütçeyle hangi ihtiyaçları ne düzeyde karşılanmıştır?”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?