GÜNDEM

AKAT “YARIN ARTIK BUGÜNDÜR”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 2. Olağanüstü Büyük Kongresi, Diyarbakır Ahmet Taner Kışlalı Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı.

AKAT “YARIN ARTIK BUGÜNDÜR”
22-06-2014 19:37
Google News

Toplantıya BDP’den HDP’ye geçen milletvekilleri ve siyasetçiler katıldı. Güney Kürdistan Parlamento Başkan Yardımcısı Cafer İbrahim, Güney Kürdistan Hükümet Temsilcisi Kemal Kerküki, Rojava Halk Meclisi Eşbaşkanı Abdulselam Ahmet, Partiya Neteweyî Kurdistan Temsilcisi Xidir Bilbas, Rusya Sovyetler Birliği Komünist Parti Genel Sekreteri Sergey Skvortsov, İsveç Sosyal Demokrat Partisi'nden Yılmaz Kerimo da kongreye katılım sağladı.

HDP, Eş Genel Başkan adayları olarak Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın isimlerinin yer aldığı tek listeyle seçime gitti. Kongreyle Eş Başkanlar Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel görevlerini bıraktı. Parti meclisi, merkez disiplin ve uzlaştırma kurulları seçimlerinin ardından kongrede, tüzük ve program değişiklikleri de gerçekleştirildi. Kongreye geleneksel kıyafetiyle katılan Milletvekili Ayla Akat Ata kongre öncesi sosyal paylaşım sitesinde yaptığı açıklamada “Halkların Demokratik Partisi olarak bugün büyük kongremizi gerçekleştirerek Demokratik Çözüm için bir adım daha atıyoruz. Hayırlı olsun. Yarın artık bugündür” dedi. Gazetemiz hazırlandığı saatlerde kongrede delege seçimleri devam ediyordu. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete