SİYASET

AKAT, YENİDEN ADAY OLABİLECEK…

AKAT, YENİDEN ADAY OLABİLECEK…

AKAT, YENİDEN ADAY OLABİLECEK…
14-01-2015 18:18
Google News

HDP'de Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, parti olarak uyguladıkları ve Batman Milletvekili Ayla Akat Ata’yı da etkileyen “iki dönem” kuralının esnetileceğini açıkladı.

HDP'de ilke kararı olarak uygulanan “iki dönem” kuralı, birçok milletvekilinin Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde aday gösterilmemesine yol açacaktı. İki dönem kuralına takılan HDP'liler arasında Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Grup Başkan Vekili Pervin Buldan ile Hasip Kaplan, Ayla Akat, Emine Ayna ve Sebahat Tuncel gibi vekiller yer alıyordu.

İKİ DÖNEM KURALI ESNETİLECEK

Katıldığı canlı yayın programında iki dönem kuralına ilişkin soruları yanıtlayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kuralın esnetileceğini belirterek “İki dönem kuralı bizim için ilkesel bir tutum. Ancak ihtiyaçlar ve zorunluluklar temelinde bu kuralı esnetebiliriz. Ben de dahil bir kaç arkadaşımız için bu kuralın zorunlu olarak esnetilmesi söz konusu olabilir. Bu kurala takılan her arkadaşımız için değil ama sınırlı sayıda arkadaşımız için esneyebiliriz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?