GÜNDEM

AKCİĞER KANSERİNDE KORKUTAN TABLO…

AKCİĞER KANSERİNDE KORKUTAN TABLO…

AKCİĞER KANSERİNDE KORKUTAN TABLO…
06-08-2014 19:26
Google News

Sigaranın akciğer kanserine yol açtığının altını çizen uzmanlar, son 50 yılda akciğer kanserinin yüzde 300 artığını ifade ederek vatandaşları uyarıyor.
Sigara kullanımıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Özel Yaşam Hastanesi Uzmanlarından Dr. Mehmet Reşit Aran “Anne karnında özellikle anne sigara içerse ya da bir şekilde anne sigara dumanına maruz kalırsa çocuğun zekâ geriliği söz konusu olabiliyor hem gelişim geriliyor yani fiziksel gelişim geriliyor hem de zeka gerilimi oluyor. Yani, bunlar düşük doğum ağırlığı oluyorlar ve zekâlarında beklenen olması gerekenden daha az oluyor” dedi.
KANSERİN YÜZDE 75’NİN SEBEBİ SİGARA
Akciğer kanserine karşı sigara bağımlılarına uyarıda bulunan Dr. Reşit Aran “sigara içen bir kişinin başka maddeleri kullanma ihtimali sigara içmeyen birine göre daha yüksektir. Büyüklerde ise sigaraya bağlı olarak son 50 yılda en sık rastlanan kanser akciğer kanseridir. Akciğer kanserine yakalanan insan sayısı ülkemizde 300 kat artmış durumda. Akciğer kanserinin yüzde 75’nin sebebi sigaradır. Bunun yanında sigara alışkanlığı ağız içi kanseri, gırtlak kanseri, yutak kanseri yani yemek borusu kanseri, akciğer kanseri, mide kanseri, mesane kanseri ve aklınıza gelebilecek kanser türlerinin çoğunun da nedenidir” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
10 Mayıs 2024 e-gazete