SİYASET

AKEL, KADINLARI SINIRA ÇAĞIRDI

AKEL, KADINLARI SINIRA ÇAĞIRDI

AKEL, KADINLARI SINIRA ÇAĞIRDI
20-11-2014 19:47
Google News

Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü nedeniyle tüm kadınları Şanlıurfa’nın Suruç sınırına davet etti.

Bu yıl Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Gününün Kobanê ve Şengal’e adandığını açıklayan Eş Başkan Gülistan Akel “Özellikle Şengal'de, Hewler, Maxmur ve Kobanê'de kadınlara yönelik ciddi katliamlar yürütülüyor. Ancak buna karşı Kobanê'de kadınlar, direnişin simgesi haline geldi. Biz kadınlar uluslararası güçlere ve devletli sisteme karşı mücadelemizi yükseltmeye devam edeceğiz. Rojava Devrimi ile birlikte kadın iradesi hayatın öncüsü olmaya başlamıştır. Bu 25 Kasım'ın anlamlarından biri de, bu devrimi sahiplenmektir. Türkiye'deki kadınlar olarak bu mücadeleyi sahiplenmemiz, tacize, tecavüze ve şiddete karşı bu mücadeleyi yükseltmemiz gerekiyor” dedi.

Açıklamasında kadınlara seslenen Akel “Evde, sokakta, işyerinde ve her yerde tacize ve şiddete topyekûn savaş açıyoruz. Bu nedenle tüm kadınları Suruç'a çağırıyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete