SİYASET

AKİF GÜR, GÜNDEMİ ELE ALDI

AK Parti İl Başkanı A. Akif Gür, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AKİF GÜR, GÜNDEMİ ELE ALDI
19-10-2021 15:01
19-10-2021 15:02
BATMAN
Google News

"TIP FAKÜLTESİNİ BATMAN’A KAZANDIRMAK İSTİYORUZ"

Gür, Rektör Prof. Dr. İdris Demir’in Tıp Fakültesine ilişkin hazırladığı raporla ilgili “Üniversitemiz bünyesinde önemli bölümler açıldı. Önümüzdeki süreçte de en büyük hayalimiz olan Tıp Fakültesini Batman’a kazandırmak istiyoruz.  19 Yıllık iktidarlarımız döneminde Batmanımıza çok önemli yatırımlar kazandırdık. Sanki iktidarlarımız döneminde hiçbir yatırım, hiçbir sosyal ve demokratik adımlar atılmamış gibi bir algı yaratılmaya çalışıyorlar. Ne gariptir ki bu iddialarda bulunanların ilimizde dikili bir tek ağaçları yok”

"KÜRTLER BU ÜLKENİN ASLİ UNSURLARINDAN BİRİ"

Başkan Gür, Kürt sorununa ilişkin “Bu ülke ve coğrafyamız yıllarca inkar ve asimilasyon politikalarıyla yönetildi. Adeta Kürt yokmuş gibi davranıldı. Kürtçe konuşmanın yasak olduğu, insanımızın özgürce dilini ve inancını yaşayamadığı hatta bu nedenlerden dolayı işkencelere tabi tutulduğunu unutmuş değiliz. İktidarlarımız döneminde kangren haline gelen böylesi sorunlar hamd olsun çözüme kavuştu. Geçmişte siyasi malzeme haline getirilen Kürtçe konuşma, Kürtçe savunma yapma, yayın ve kültür alanındaki yasaklar ve benzeri tüm çağdışı uygulamaları ayaklarımızın altına aldık. Sorunları birer birer çözüme kavuşturduk” dedi.

"BELEDİYE HEM BORÇ ÖDEYİP HEM YATIRIM YAPIYOR"

Başkan Gür, İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme yapılan Batman Belediyesinin çalışmalarını değerlendirirken de “Son zamanlarda yapılanlara baktığımızda bir yandan borç ödeyen bir yandan da yatırım yapma gayreti içinde olan bir belediye görüyoruz. Mahalle ziyaretlerimizde halkımızın taleplerini de zaman zaman Belediyeye iletip sorun ve taleplerin çözülmesi konusunda takipçisi oluyoruz. Hamdolsun güzel işler yapılıyor. Son süreçte İçme suyu ve yağmur suyu hatlarının yenilenmesi için yapılan çalışmaları da yakından takip ediyoruz. Yıllarca ihmal edilen ve halkımızın sağlığını da tehdit eder hale gelen bu hatların değiştirilmesi önemli bir adımdır" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete