SİYASET

AKİF GÜR KOZLUK’TA

AK Parti Batman İl Başkanı A. Akif Gür, bir dizi temas ve incelemede bulunmak üzere Kozluk İlçesine ziyarette bulundu.

AKİF GÜR KOZLUK’TA
10-09-2021 11:49
BATMAN
Google News

Başkan Gür,  ilçede faaliyet gösteren ve 80 kişiyi istihdam eden tekstil fabrikasını ziyaret etti.

Fabrikayı gezen ve çalışanlar ile sohbet eden Gür, yetkililerden üretim aşaması ve ürünler hakkında bilgi aldı. İşçilerle selamlaşıp kolaylıklar dileyen Gür, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti :

"Geçmiş yıllarda terör nedeniyle sosyal ve ekonomik hayatta sıkıntı yaşanan bölgemiz, son dönemlerde ise yatırım ve istihdamla anılıyor. Bölge illeri için sağlanan destekler, bölgenin önemli  kentlerinden olan  Batman'da da  istihdama katkı sunuyor.  Türkiye'nin büyümesine ve kalkınmasına katkı sunmak isteyen yatırımcıya ve üreticiye destek veren Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan avantajları kullanmak isteyen çok sayıda iş insanı Batman merkez ve ilçelerinde fabrikalar açtı. Açılan fabrikalar sayesinde binlerce  kişi için yeni istihdam sağlandı."

Devletin destek ve teşvikleri sayesinde sanayide ve tekstil sektöründe  ciddi bir hareketliliğin yaşandığına dikkati çeken Gür, son yıllardaki yatırımların da katkısıyla binlerce  kişinin istihdam edildiğini bildirerek, yeni yatırımlarla bu sayının hızla artacağını söyledi.

Türkiye'nin son yıllarda ciddi manada bir büyüme içinde olduğunu kaydeden Gür, her bakanlığın işsizliğin istihdama dönüştürülmesi için ayrı ayrı yatırım fırsatı sunduğunu vurguladı.

Devletin sağladığı desteklerin hızla yatırıma dönüşmeye başladığını anlatan Gür, bu sayede istihdamın da arttığını kaydetti.

İşçiler kendilerine desteklerini  esirgemeyen Başkan Gür ve ekibine  teşekkür etti. Gür ve heyeti daha sonra vefat eden vatandaşların ailelerini ziyaret ederek taziyelerini bildirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete