GÜNDEM

Akıllı et üretim tesisi açıldı

Batman Merkez Binatlı Köyü'nde 25 milyonluk akıllı ve teknolojik Taç Besi ve Et Üretim Tesisi açıldı.

Akıllı et üretim tesisi açıldı
22-11-2022 16:30
23-11-2022 10:59
Google News

Açılışa Batman Valisi Ekrem Canalp, Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, TUNÇSAN Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Tunç katıldı.

Vali Canalp “Buradaki örnekte olduğu gibi entegre şekilde üretim yapan tesislere de ihtiyaç var. Dolayısıyla burada yapılan bu güzel örnek de inşallah ilerleyen zaman dilimi içerisinde yenilerini de beraberinde getirecektir. Tesisimiz şuan yüzde 50 kapasitede. İlerleyen dönemlerde de yüzde 100 kapasiteye ulaşacak ve inşallah memleketimiz için de Batman için de güzel ve hayırlı bir tesis olacaktır” dedi.

"TESİSİMİZ 25 MİLYONA MAL OLDU"

TUNÇ-SAN Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Tunç ise kurdukları tesisin Batman ve Güneydoğu'da ilk akıllı ve teknolojik tesis olduğunu belirterek “Türkiye'de besi et ihtiyacı var. Tesiste 15 kişiye istihdam sağlıyoruz. İleride, kendi besimizi, etimizi kesip, ihracatını yapacağız. Toplam 8500 metre karede, büyükbaş kapasitemiz şuan 300 adet iken bunu 600’e çıkaracağız. Tesisimiz 25 milyon liraya mal olmuştur” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
6 Mayıs 2024 e-gazete