GÜNDEM

AKREP KORKUSUNDAN UYUYAMIYORLAR

Batman’ın Kozluk İlçesinde, yıkık dökük bir evde yaşam mücadelesi veren Örüker Ailesi, akrep korkusu yüzünden uykusuz geceler geçiriyor.

AKREP KORKUSUNDAN UYUYAMIYORLAR
26-07-2017 20:18
Google News

AİLE 7–24 TEYAKKUZDA…

Kozluk’un Uzunyazı Köyü’ne bağlı Oğurlu Mezrası’nda yıkık dökük bir evde yaşam mücadelesi veren 7 nüfuslu Örüker Ailesi, evin çatlak duvarlarından içeri giren akrepler yüzünden 7–24 teyakkuzda. Evin çatlak duvarlarından yaz-kış akrep ve çıyan çıktığını dile getiren Baba Abdullah Örüker “Evimiz, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Bu da yetmiyormuş gibi akrep ve çıyanlarla başımız dertte. Korkudan uyuyamıyoruz. Kozluk Tarım İlçe Müdürlüğü’ne gittik ama netice alamadık” dedi.

AİLE, EVLERİNİN ÇÖKMESİNDEN KORKUYOR

İlçede günübirlik işlerle evinin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığını söyleyen Baba Örüker “7 yıldır oturduğum evin duvarlarında geniş çatlaklar oluştu. İki göz evin tüm bölümleri yağışlı havalarda su damlatıyor. Tavandaki taşıyıcı ahşap direkler de çatlak. Çatlayan direkleri,  ahşap direklerle desteklemeye çalışıyoruz. Yağan yağmur, evin içine damlıyor. Çatıyı naylon muşamba ile kapladık. Evimizin çökmesinden korkuyoruz” şeklinde konuştu. (Ferit Şimşek)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete