GÜNDEM

AKSOY “BATMAN BELEDİYESİNİ 100 MİLYON TL BORÇ İLE DEVRALDIK”

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirilen Batman Belediye Başkan Vekili Ertug Şevket Aksoy, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile toplantıda bir araya geldi.

AKSOY “BATMAN BELEDİYESİNİ 100 MİLYON TL BORÇ İLE DEVRALDIK”
07-11-2016 01:55
Google News

Türkiye Petrolleri (TP) Kristal Park'ta düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Vekili Aksoy’un yanı sıra Başkan Yardımcısı A. Vahap Asma, Özel Kalem Müdürü M. Şerif Kalaycı ile Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Salih Ay da katılım sağladı.

“RANT SAĞLAYAN VE İHALE VEREN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYACAĞIM”

Toplantıda basın mensuplarına hitaben konuşan Belediye Başkan Vekili Ertug Şevket Aksoy, Batman Belediyesini 100 Milyon TL borçla devraldıklarını belirterek “Biz Belediyeyi 100 Milyon Lira borç ile devraldık. Rant sağlayan, iş ve ihale veren Belediye Başkanı olmayacağım. Dağa, bağa para göndermekten başka bir şey düşünmeyen anlayış ile halkına, milletine hizmet etmekten başka bir şey düşünmeyen anlayış arasında dağlar kadar fark var. Yeni kaynaklar yaratarak gelir elde edeceğiz. Paramızı çar çur etmeyeceğiz. Bütün ekonomik kaynaklarımızı, yasal yetkilerimizi, enerjimizi bu millete, bu kente hizmet için harcayacağız, kamu yararına kullanacağız” dedi.

“YAŞAR KEMAL PARKINI, BURSA BELEDİYESİ YAPACAK”

Kişi başına düşen yeşil alan oranı 3 metrekare iken bu oranı 10 metrekareye çıkarmaya çalıştıklarını söyleyen Aksoy “Mevcut parklarımızın iyileştirilmesinin yanı sıra Esentepe Parkı, Yaşar Kemal Parkı gibi yeni parklar yaparak yeşil alan ihtiyacımızı kapatacağız. Esentepe Parkı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından destek alacağız. Yaşar Kemal Parkının yapımını ise Bursa Büyükşehir Belediyesi üstlendi. Ben görevde olduğum süre boyunca, imar planında yeşil alan olan hiçbir yerin imar planını değiştirmeyeceğim. Yeşil alanların tahrip edilmesine asla müsaade etmem” dedi.

“LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ”

Belediyede Proje ve Etüt Birimi kurduklarına dikkat çeken Aksoy "Lafla peynir gemisi yürümez. Bu birimimiz proje üretecek, biz hayata geçireceğiz. Kış dönemi, kuluçka dönemimiz olacak. Kışın proje üreteceğiz, havalar müsaade ettikçe projelerimizi hayata geçireceğiz. Kentin ulaşım sorununu çözmek için 24 otobüs aldık. Bir tane de, bugüne kadar ihmal edilmiş olan engellilerimiz için özel otobüs aldık. 50 günlük görev sürecinde 52 bin ton asfalt serimi yaptık. Sezon sonuna kadar 120 bin ton asfalt serimi gerçekleştirerek, kentte çukurlu yol bırakmayacağız. İluh Deresinin ıslahı ve çevresinin kentsel dönüşüm kapsamına alınması için Bakanlıklar düzeyinde görüşmelerimiz sürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gelecek bir heyet, bazı incelemeler yapacak” dedi.

BELEDİYENİN 5 MİLYON LİRA ALACAĞI VAR

Vatandaşlara seslenerek Batman Belediyesine olan borçlarını ödemelerini isteyen Aksoy “Belediyenin 5 milyon liraya yakın dışarıdan alacağı var. Belediyeye olan borçlarını ödemeleri için vatandaşlara çağrıda bulunuyorum. Başlattığımız yapılandırma kampanyası 26 Kasım'da sona erecek” ifadelerini kullandı.

“KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMAYIZ”

Basın mensuplarının soruları üzerine Belediye Personellerinin işten çıkarılacağı yönündeki iddiaları yanıtlayan Aksoy “Belediye çalışanlarımız arasında silahlı terör örgütü üyesi olduğu tespit edilen, ateşli silahlar kanununa muhalefet eden çalışanlar var. Bu Belediyenin aracında bomba taşındığına şahit olduk. Bizim hiç kimsenin siyasi görüşüyle, dünya görüşüyle, ekmeği ile oynama, işten atma gibi bir derdimiz olmaz ama Belediyenin aracına bomba koyan, bunlara yardımcı olan kişilerin de gözünün yaşına bakmam. Takıma ayak uyduramayan, hırsızlık yapan, işe gelmeyen, işi sabote eden, kanun kaçağı olanın gözünün yaşına bakmam. Burası babamızın çiftliği değil, burası bir kamu kurumudur. Bugüne kadar hiç bir işçimize önyargı ile bakmadım, bakmış olsaydım bir yıldır ödenmeyen 1 milyon 750 bin liralık ikramiyelerini ödemezdim. Elin İngiliz Belediye İşçisi yağmurda ayağında çizmesi, üzerinde yağmurluğu ile çim biçip, işini yapıyorsa neden buradaki işçi yapmasın? Kamuoyunda, sizi işten atacaklar, belediyelere el koydular, diye yaygara koparanlar var. Bu yaygaralara kimse itibar etmesin. Bu tamamen art niyetli kişilerin halkı sokağa dökme girişimleridir. Tüm çalışanlarımız rahat olsun. Ama nasıl ben bayrağıma, aldığım maaşı almamı sağlayan millete saygı duyuyorsam her Belediye çalışanı da duymak zorundadır” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete