GÜNDEM

AKSOY “İLUH DERESİNİN ISLAHI, HAYAL DEĞİL”

Radyo Yüksel’in konuğu olan Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, çalışmalara ilişkin önemli bilgiler verdi.

AKSOY “İLUH DERESİNİN ISLAHI, HAYAL DEĞİL”
07-02-2017 20:50
Google News

Belediyenin kaynaklarının, halkın vergileri ile yaratılan kaynaklar olduğunu ve iyi niyetli kullanılması gerektiğini belirten Aksoy “Tüm Belediye çalışanlarımdan istirhamım budur. Vatandaşlarımızın memnuniyetini en üst düzeye çıkartmak zorundayız. İluh Deresi geceleri rüyalarıma giriyor. DSİ üç aşamalı bir çalışma yürüttü. 1. bölümde dere ıslah çalışması yapıldı, ıslah çalışması sürüyor. Diğer iki bölümün ihalesi yapıldı.

Derenin sağ ve solunda 50 m ila 120 metre genişliğinde yeşil alan bandı oluşturulacak. Burada bazı alanlar kamulaştırılmış. Bir takım alanlar da afet idaresi bir takım evler yapmış. DSİ’nin ve Belediyenin yaptığı kamulaştırmalar var. Mülkiyeti vatandaşlarımıza ait olan alanlar var. Sayılaşma çalışmalarımız sürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla irtibata geçtik.

Somut adımlar atılıyor. Gerekli kamulaştırmalar yaparak, halkı da mağdur etmeden konutlardan temizleyerek, yeşil alana çevireceğiz. Bu, olmayacak bir hayal değil. Dereye Batman Çayından su pompalayarak, etrafı yeşil, içinde sosyal park ve sosyal alanların bulunduğu bir alan haline getireceğiz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete