GÜNDEM

AKSOY “KENTİN SORUNLARINI ÇÖZÜYORUZ”

İçişleri Bakanlığınca, KHK ile Batman Belediyesinde görevlendirilen Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, hizmetlere ilişkin açıklama yaptı.

AKSOY “KENTİN SORUNLARINI ÇÖZÜYORUZ”
12-06-2017 19:21
Google News

11 Eylül 2016’da Belediyeye atanan Aksoy, kentin cadde ve sokaklarına 9 ayda 110 bin ton asfalt döktüklerini, 100 kilometrenin üzerinde yolda çalışmaları tamamladıklarını vurguladı. Aksoy, 260 bin ton daha asfalt dökeceklerini aktardı.

“BATMAN TÜRKİYE’NİN EN KİRLİ KENTİYDİ”

Aksoy, kentin önemli sorunlarından birinin temizlik olduğunu belirterek “Batman, Türkiye’nin en kirli kentlerinden biriydi. Bunu doğru araç gereç seçimiyle, iyi bir planlamayla çözmeyi başardık. Sadece şehir merkezi değil, ana caddeleri ve kenar mahalleler de artık temiz. Çöp torbaları uygulamasını da hayata geçireceğiz” dedi. Kentteki ulaşım sorununu da çözdüklerini vurgulayan Aksoy “tam donanımlı 26 yeni otobüs aldık” dedi.

“GÜNDEMİMİZDE YAPILAŞMA SORUNU VAR”

Batman’ın çarpık kentleşme sorununa dikkat çeken Aksoy “Bugüne kadar genelde parça düzeyinde imar yoluyla sorunlar çözülmeye çalışılmış. Bu durumda karmaşık bir hale getirilmiş. Kentin tamamına ilişkin bir imar ve revizyon planı hazırlanması yeni imar alanlarının belirlenmesi ve daha sonra buraların altyapı çalışmaları da tamamlandıktan sonra da imara açılması konusunda çalışmalarımız var. Sosyal alanda da çalışmalarımız var. Her hafta öğrencilerimizi diğer kentlere yolluyoruz. Hanımlarımızı gezilere gönderiyoruz” dedi.

“600’ÜN ÜZERİNDE ÖĞRENCİYE BURS VERDİK”

Belediye olarak kültür faaliyetlerine ağırlık verdiklerini de anlatan Aksoy “kültür merkezimizde yeni yaptığımız planlama ile 600’ün üzerinde öğrencimiz kurs görüyor. Bunlar halk müziğinden halk oyunlarına, geleneksel sanatlardan Türk Sanat Müziğine kadar birçok alanda kurs görüyor. Kültür merkezi, 16-18 saati çalışan, yaşayan merkezler haline gelsin, istiyoruz” 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete