GÜNDEM

AKTİVİSTLER, EŞ BAŞKAN ÖZDEMİR’LE GÖRÜŞTÜ

AKTİVİSTLER, EŞ BAŞKAN ÖZDEMİR’LE GÖRÜŞTÜ

AKTİVİSTLER, EŞ BAŞKAN ÖZDEMİR’LE GÖRÜŞTÜ
10-10-2014 20:24
Google News

Bir grup İnsan Hakları Aktivisti, IŞİD’in Kobanê’ye yönelik saldırılarına karşı Şanlıurfa’nın Suruç sınırında nöbet tutan HDP ve BDP heyetini ziyaret etti.

Sınırda nöbet tutan Eş Başkan Sabri Özdemir’le görüşen heyet, gerçekleştirdiği roportajı Radikal Gazetesi’nde yayınladı.

SINIRDA NÖBET TUTANLAR YPG’YE MORAL VERİYOR

İnsan Hakları Aktivistleri tarafından yayınlanan demeçte “HDP’liler günlerdir sınırda nöbetteler. Bizi Batman Belediye Başkanı karşılayarak, yemek ikramında bulundu. Mülteciler gibi sıraya dizilerek, menüde olan makarna ve mandalinalarımızı aldık. Belediye Başkanı’na niçin köylerde nöbettesiniz diye sorduk. Aldığımız cevapları şöyle özetleyebilirim Kobani’de savaşan YPG’lilere moral desteği vermek. Kobanê’den gelecek IŞİD üyelerine ve yaralılarına karşı teyakkuzda olmak. Kobanê’ye geçecek IŞİD sempatizanlarına engel olmak ve yakalamak.(Bu arada biri çeçen 3 kişiyi yakalamışlar) Kobanê’ye IŞİD ile savaşmak için gideceklere yardımcı olmak. Kobanê’den gelecek yaralılara sağlık müdahalesinde bulunmak. Yani anlaşılan HDP, sivillere askeri görevler tevdi ederek bir tür sivilleri militarize ederek, bölgede etnik kimliği tahkimleştirmeye ve Kürt Ulusu veya Kürdistani bilinci yerleştirmeye çalışıyor. Sınır hattında nöbet tutanlar bu görevleri ifa ediyorlar” ifadelerine yer verildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete