EKONOMİ

Alan dertli, satan dertli

Batman’da sebze kurutma sezonu başladı, fiyatlar ise kara kara düşündürmeye başladı.

Alan dertli, satan dertli
04-08-2023 14:55
04-08-2023 13:37
BATMAN
Google News

Batman Alo Tevşo Pazarında kurutmalık sebzelere rağbet arttı. Pazar Esnafı Aydın Dursun, yüksek fiyatlardan ötürü satışların geçen seneye oranla yarı yarıya düştüğünü belirtti. 

ESKİDEN ÇUVALLA, ŞİMDİ KİLOYLA…

Günde 2 ton kurutmalık sattığını belirten Dursun “Yaz mevsimini geride bıraktığımız bu günlerde kış mevsimine hazırlık yapmaya başlayan vatandaşlar, pazar çantalarını kurutmalık sebzelerle doldurmaya çalışıyor. Yazın tarladan çıkan sebzeleri kışın serada üretilen sebzelere tercih eden vatandaşlar, özellikle patlıcan, biber ve domatesleri fazlaca satın alıp kurutmaya başladı. Geçen seneye oranla satışlarımız azaldı, eskiden çuvalla alan vatandaş şimdilerde kilo ile almaya başladı. Tüketici de esnaf da bu durumdan memnun değil” dedi.

İŞTE FİYATLAR:

Semt pazarında kurutmalık patlıcan 10–12 lira TL, kurutmalık domates 5 TL, dolmalık biber 12.5 TL’den satılıyor. Vatandaş “Kurutmak için taze fasulye ve dolmalık biber aldım. Geçen sene İkisinden de 25 kilo ve kilosu 7 liradan aldım. Bu sene ise yarı yarıya almak zorunda kalıyoruz. Kışa hazırlık yapıyoruz. Patlıcanın 12.5 lira, biberler de 11 liradan. Kışın fiyatlar daha da yükseleceği için mecburen alma zorundayız” dedi. (Ramazan Demir)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete