GÜNDEM

ALBARAKA’NIN GELENEKSEL SERGİSİ BATMAN’DA

Albaraka Türk Katılım Bankası’nın her yıl geleneksel hale getirdiği Hat ve Tezhip Sergisi, bu yıl Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

ALBARAKA’NIN GELENEKSEL SERGİSİ BATMAN’DA
01-08-2018 19:50
Google News

 

VALİ VE EŞİ, AÇILIŞ KURDELESİNİ GEZDİ

Serginin açılış kurdelesini Vali Ahmet Deniz ve Eşi Olcay Deniz, AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku ve Şube Müdürü Mehmet Sıdık Işık kesti.

“TEZHİP İŞİNİ YAKİNEN TAKİP EDİYORUM”

Açılışta konuşan Vali Deniz, eşinin de tezhip sanatı ile ilgilendiğini belirterek “Eşim de tezhiple ilgilendiği için yakinen takip ediyorum. Kültür değerlerimizin başında tezhip ve hat sanat geliyor. Maalesef Türkiye’de bir kültür değişikliği yapılmaya çalışıldı. Batı kültürü adı altında kendi geleneksel değerlerimizi biraz dışladık. Oysa medeniyetimizin temelinde olan şey, kendi değerlerimizdir” dedi.

“ÇOK MUTLUYUM”

Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, “Hat Koleksiyonu, 2005 yılından bu yana üç yılda bir düzenlediğimiz Albaraka Uluslararası Hat Yarışmasına katılan çok değerli hattatlarımızın eserlerinden seçilen önemli bir koleksiyondur. Bu sergiyi Güneydoğu’nun kültür ve tarihi kenti Batman’da sanatseverlerle bir araya getirdiğimiz için mutluyum” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?