SİYASET

ALİ BABACAN’DAN CUMHUR İTTİFAKINA ÇAĞRI

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Batman temasları kapsamında 1. Olağan Kozluk İlçe Kongresi’ne katıldı.

ALİ BABACAN’DAN CUMHUR İTTİFAKINA ÇAĞRI
08-04-2021 18:29
BATMAN
Google News

 

Ali Babacan'ın Kozluk Programına Genel Başkan Başdanışmanı Ali İhsan Merdanoğlu ile Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Emin Ekmen, Sadullah Ergin ve İdris Şahin eşlik etti.

Kongrede konuşan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, “Batman ve Dicle Nehri'nin beslediği coğrafyada binlerce yıllık tarihi geçmişi ve eşsiz doğası, Hazo, Yıldızlı, Kandil, Rabat kaleleri, Pisyar ve Çayhan köprüleri, İbrahimbey Camisi ve Erzen Antik kentiyle ülkemizin önemli turizm noktalarından biri olacakken, uygulanan yanlış politikalar ve ehil olmayan kadrolar ile maalesef ilçemiz bugün işsizlik ve yoksullukla anılmaktadır. Kozluk'un Batman’ın son yıllarda her türlü konuda karşı karşıya kaldığı sorunlara dur demek için ve bu dertlere deva olmak için buradayız” dedi.

“ANKARA’DA EVİNDEN AHKAM KESMEK KOLAY”
Genel Başkanı Ali Babacan “Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum. Gelin hele bir Batman’a, Kozluk’a… Şırnak’a, Diyarbakır’a, Hakkari’ye gelin. Vatandaşlarımıza sorun da, Kürt meselesi var mıymış, yok muymuş, anlayın. Kürt gençlerimizle oturup çay içmeniz lazım. Ama yalnız gelmeyin. Krizlerin ortağı, küçük ortağı da yanınıza alın. O da buralara hiç gelmiyor. Ankara’da evinden ahkam kesmek kolay. Hatta üçüncü ortağı da katın heyete. Öyle koruma ordularıyla gelmeyin. Başka şehirlerden otobüsle yandaş taşımacılığı da yapmayın. Halkın arasına çıkın. Batman’ın Kozluk İlçesinde 9 Haziran 2017’de şehit düşen Şenay Aybüke Yalçın için buradayız. Bu topraklara ölümü layık görenlere karşı buradayız. Siyasetin önünü açmak için, Kürt meselesini siyaset kanalıyla çözmek için buradayız. Bunlar Kürtçeyi sadece partili cumhurbaşkanına ilan-ı aşk ederken hatırlıyorlar. Biz bu topraklarda konuşulan anadillerini çatışma konusu olmaktan çıkaracağız. Milyonlarca seçmenin oyunu yok sayan haksız kayyum politikasını sona erdireceğiz. Yerel yönetimlerin daha çok yetkiye sahip olması gerekir. İfade hürriyeti başta olmak üzere, vatandaşlarımızın bütün temel hak ve özgürlüklerini olduğu gibi tanıyacağız” dedi.

KOZLUK İLÇE BAŞKANLIĞI’NA MEHMET ŞİRİN BAZ SEÇİLDİ
DEVA Partisi’nin 1. Olağan Kozluk İlçe Kongresi’nde DEVA Partisi Kozluk İlçe Başkanlığına Mehmet Şirin Baz seçildi.

Kozluk Yönetiminde şu isimler yer aldı:
Mehmet Kangül, Mehmet Şerif Aksoy, Muzaffer Batan, Barış Avcı, Mehmet Reşit Yaşar, Zozan Balku, Mehmet Kırdağ, Hadi Acar, Mansur Bozan, Kerem Belim, Emrah Baltaş, Veysel Durmaz, Canan Karabaş, Ömer Işık, Faruk Çiftçi, Şahin Baran, Şükriye Yaşar, Cahit Taş, Cengiz Taşdelen, Ziver Yaşar

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete