GÜNDEM

ALIŞVERİŞİN KALBİ ALO TEVŞO’DA ATIYOR…

ALIŞVERİŞİN KALBİ ALO TEVŞO’DA ATIYOR…

ALIŞVERİŞİN KALBİ ALO TEVŞO’DA ATIYOR…
07-08-2014 20:16
Google News

Kentin en eski alışveriş alanlarından biri olan Alo Tevşo Pazarı, cazibesini korumaya devam ediyor.

Günün her saati yoğun bir kalabalığı barındıran Alo Tevşo’da yeşil sebze, tavuk, meyve, yoğurt, kıyafet, ayakkabıya kadar ne ararsanız bulmak mümkün.

MEYAN KÖKÜ, ŞİFA DEPOSU…

Gercüşlü Fevzi Nergiz, Alo Tevşo halk pazarında esnaflara ve vatandaşlara meyan kökü satarak ailesini geçindiriyor.

Meyan kökünün, insan sağlığına faydalı olduğunu söyleyen Nergiz “Meyan kökü, yaz ayarlında serinletici bir içecektir. Aynı zamanda insan sağlığına çok faydalıdır. Böbrekleri temizler, tam bir şifa deposudur. Yöresel kıyafetlerimle Batman sokaklarında meyan kökü satarak hem bu geleneği devam ettiriyorum hem de vatandaşlara hizmet veriyorum” dedi.

CEFAN KAVUNU KAPIŞ KAPIŞ…

Siirt’in Kurtalan ilçesine özgü cefan kavunları, yaz aylarının vazgeçilmezleri arasında. Alo Tevşo pazarında cefan kavunu satan esnaf, vatandaşların ilgisinden memnun olduğunu söylüyor. Yere döşediği kasaların içinde kavun satışı yapan esnaf “Kurtalan’dan gelen kavunları Batmanda satıyorum. Oğlumla birlikte sabahın erken saatlerinde Alo Tevşo pazarına geliyorum. Cefan kavunu, lezzetiyle biliniyor. Yaz aylarında sofraların vazgeçilmezleri arsındadır” dedi.

KÖYDEN KENTE MEYVE

Köyden toplanan sebze ve meyveler, Alo Tevşo halk pazarında tüketiciye ulaşıyor. Yere serilen kilimlerin üzerinde satışa sunulan incir, kavun, kivi, salatalık ve biberler, taze taze mutfaklara giriyor.

YEŞİLLİKLER TAZE TAZE…

Tablasına doldurduğu marul, yeşil soğan, maydanoz, nane ve dereotunu Alo Tevşo halk pazarında satan esnaf, yeşil sebzelerin tazeliğinin insan sağlığını olumlu yönde etkilediğini söylüyor. Sebze tüketiminin önemine vurgu yapan esnaf “toplanan sebzeler, taze taze elimize ulaşıyor. Pazarda halkın hizmetine sunuyoruz. Sebze alırken tazeliğe dikkat edilmeli” ifadelerini kullandı.

KURUTMALIK BİBERLER, HANIMLARIN GÖZDESİ

Yaz ayıyla birlikte büyük rağbet gören kurutmalık sebzeler, Batmanlı bayanların gözdesi. Alo Tevşo’da yere serilen kilimlerin üzerine yığılan dolmalık biberler, kış ayına hazırlık yapan vatandaşlar tarafından kapışılıyor. İplere geçirilen, balkon ve teraslarda kurutulan sebzeler, kış aylarında sofraların vazgeçilmezi oluyor.

ÇOCUKLAR, OKUL SEZONUNA HAZIRLANIYOR

Yaz tatilinin bitmesine az bir süre kala, öğrencileri kırtasiyelik eşya heyecanı sardı. Kalem, defter, kalem, boya ve dosya satın almak isteyen çocuklar, aileleriyle birlikte Alo Tevşo pazarına gidiyor. Tabla üzerinde satışa sunulan kırtasiyelik malzemeler, okul sezonuna hazırlık yapan öğrencileri bekliyor.

EVDE YETİŞTİRDİKLERİ SEBZELERİ SATIYORLAR

Alo Tevşo pazarında sebze satışı yapan iki kardeş, pazarın gözdesi oldu. Evlerinin bahçelerinde yetiştirdikleri semizotunu üç tekerlekli arabaya koyarak pazara getiren iki kardeş, kazandıkları parayla okul harçlıklarını çıkarıyor.

GÜNÜN HER SAATİ CIVIL CIVIL

Sabahın erken saatlerinden itibaren tıklım tıklım dolan Alo Tevşo pazarı, akşam saatlerine kadar hareketliliğini koruyor. Ev hanımlarının ve alışverişe çıkan vatandaşların ilgi odağı olan vatandaşlar, Alo Tevşo’da uygun fiyata alışveriş yapma ve bütün ihtiyaçlarını karşılama fırsatını yakalıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?